Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

De allround pellet barbecue

De pellet barbecue is een allrounder

De pellet barbecue is hier sterk in opkomst hier en al duidelijk een trend in de Verenigde Staten. De pellet barbecue lijkt een wondermiddel voor elke barbecueliefhebber.

De barbecue combineert het gebruiksgemak van een gasgrill met de aromatische kwaliteiten van een rustieke houtskoolgrill.

Hoe werkt de pellet grill

Op het eerste gezicht verschillen pelletgrills alleen van gasgrills door het reservoir voor de gelijknamige pellets. Dit reservoir is een silo-achtige doos aan de rand van het rooster. De korrels zitten in deze doos. Pellets zijn tot kleine korrels geperst zaagsel. Deze worden door een elektrisch aangedreven transportschroef naar de verbrandingskamer getransporteerd en hier uiteindelijk verbrand. De warmte en de rook die tijdens het verbrandingsproces vrijkomen, zorgen ervoor dat het voedsel in de kookkamer gaar wordt en vervolgens via de uitlaatschoorsteen in de open lucht wordt afgevoerd.

Verschillende voedingswaren kunnen worden gegrild met een pellet barbecue

Om een lang verhaal kort te maken: alles kan gegrild worden met een pellet barbecue. Het spectrum reikt van het rechtstreeks grillen van gebraad en het grillen van steaks tot het zachtjes smoren en roken van bijvoorbeeld varkensvlees, spareribs…. Een pellet barbecue kan echter veel meer: ook brood, pizza en zelfs gebak kunnen slagen op dit allround talent. Deze verschillende toepassingsmogelijkheden zijn te verklaren door het grote temperatuurbereik, waarop de pellet barbecue bijna exact kan worden afgesteld.

Hoog temperatuurbereik

De meeste pelletgrills halen een temperatuurbereik van zeventig tot driehonderd graden Celsius. Premium apparaten bieden zelfs enorme temperatuurbereiken tot vijfhonderd graden Celsius. De hoge temperaturen die hier mogelijk zijn, bieden de mogelijkheid tot pyrolyse: door de sterke hitte die bereikt wordt, kan het rooster zichzelf reinigen en is het vuil na ongeveer vijftien tot twintig minuten bijna verpulverd.

Handige bediening

Sommige grills zijn ook te bedienen via een app om het comfort en het technische maximum perfect te maken. In de razend populaire barbecuewedstrijden doen veel teams nu mee met een pellet barbecue. Deze grills bieden een breed scala aan mogelijkheden, zijn gemakkelijk en praktisch te bedienen en in te stellen. Ze zorgen ondanks al hun eenvoud voor een uitstekend en heerlijk rokerig aroma op het gegrilde voedsel.

https://www.bacorhoutkachels.nl/

Gerelateerde artikelen

Noodstroomvoorzieningen kunnen levens redden

De tips en tricks om goud te verkopen

Occasions in de regio van Apeldoorn