Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsnetten

Je zult er als bedrijf niet zo snel aandenken om veiligheidsnetten aan te schaffen voor bepaalde werksituaties. Als ondernemer ga je eigenlijk van uit dat jouw eigen personeel dit wel kan handelen en dat ze professioneel genoeg zijn om op een veilige manier te werk te gaan. Maar soms kan het nog steeds per ongeluk fout gaan en dan ben je blij als je een veiligheidsnet hebt aangeschaft. Maar wat zijn de laatste ontwikkelingen op dat gebied? Lees deze blog dan verder voor meer informatie.

Steeds meer bedrijven met een kranen, schaffen veiligheidsnetten aan

We zien toch in de statistieken dat steeds meer bedrijven een veiligheidsnet aanschaffen voor bij producten die in de hoogte werken, bijvoorbeeld een kraan. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat 1 op de 20 mensen wel eens uit de kraan valt of iets anders in de hoogte een ongeval krijgt. Sinds deze cijfers bekend zijn, gaan veiligheidsnetten goed over de toonbank bij verschillende aanbieders. Het is nu ook zo dat het bijna verplicht wordt gesteld dat je er eentje in het magazijn hebt liggen voor het geval dat. En voor inspecties verwachten ze dat ze deze zien tijdens hun walkthrough door het pand en om de veiligheid te checken. Kortom, als je een veiligheidsnet hebt heb je een probleem.

Tegenwoordig beter kwaliteit

Vroeger was het nog zo dat veiligheidsnetten van een ander materiaal werd gemaakt waardoor als je viel, nog steeds wel pijn kon oplopen of zelfs erger: er doorheen zakt en het net je helemaal niet opvangt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daar moest snel verandering in komen. Gelukkig kwam uiteindelijk die verandering en werden er veiligheidsnetten van andere materialen verkocht en veel ondernemers zagen hier een goede kans om te slagen voor een goed kwaliteit veiligheidsnet.

Het is zeker belangrijk om een veiligheidsnet aan te schaffen. Sowieso om gewoon in het magazijn te hebben voor als er wat gebeurt. Maar kijk goed naar de kwaliteit van het product, anders wordt het ongeval misschien nog erger en zit je nog erger in de problemen.