Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

De tips en tricks om goud te verkopen

Goud is een kostbaar product. Als je gouden sieraden of munten in huis hebt, ben je hier ongetwijfeld zuinig op. Daarom heb je ze waarschijnlijk goed opgeborgen. Ondanks dat jouw gouden sieraden en/of munten goed opgeborgen zijn, slaagt een inbreker er mogelijk toch in om ze te vinden. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Doe je niets met jouw goud? Overweeg dan om het te verkopen. Inbreken is hierdoor minder interessant en bovendien levert de verkoop van goud jou (veel) geld op. Wil je jouw goud verkopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal tips en tricks voor de verkoop van goud op een rijtje.

1. Laat jouw goud altijd taxeren

Voordat je goud verkoopt, wil je ongetwijfeld weten hoeveel het waard is. Veel mensen richten zich hiervoor tot het internet. Hier vind je verschillende websites waarop manieren worden uitgelegd om de waarde van goud te achterhalen. Toch raden wij je niet aan om zelf een poging te wagen. Waarom niet? Omdat een foutje snel gemaakt is. En wanneer je jouw gouden sieraden of munten verkeerd taxeert, kun je de waarde (fors) lager inschatten. In dat geval loop je mogelijk een flinke som geld mis. Om de waarde van jouw goud te achterhalen, raden wij je aan het te laten taxeren. Ga hiervoor langs bij een kenner, zoals Goudwisselkantoor. Deze expert voert ter plekke een taxatie uit. Dit gebeurt onder jouw ogen, waardoor je ziet wat er gebeurt. Na afloop van de taxatie doet Goudwisselkantoor jou een voorstel. Zij betalen altijd een reële prijs voor goud. Je hoeft het bod overigens niet direct te accepteren, maar je mag er altijd een nachtje over slapen. Als je akkoord gaat, keert Goudwisselkantoor jou het geboden bedrag direct contant uit. Bij deze expert hoef je dus niet bang te zijn dat je jouw geld niet krijgt.

2. Richt je niet alleen tot de goudprijs

Veel mensen kijken eerst naar de goudprijs voordat zij besluiten om hun goud al dan niet te verkopen. Begrijpelijk, want aan de hand van deze prijs kun je inschatten hoeveel je ongeveer voor jouw gouden munt(en) of sieraad krijgt. Staar je overigens niet blind op de goudprijs. Er kan namelijk ook sprake zijn van verzamelwaarde. Als dit het geval is, is jouw goud aanzienlijk meer waard dan de goudprijs. Je kunt zelf niet achterhalen of er al dan niet sprake is van verzamelwaarde. Dit moet je eveneens door een goudexpert laten doen.

3. Verkoop goud alleen aan een expert

Er zijn verschillende manieren om goud te verkopen. Zo plaatsen mensen bijvoorbeeld een advertentie op een website voor tweedehands spullen. Daarnaast zien we zo nu en dan dat er goud aangeboden wordt op sociale media. Dit zijn manieren om jouw goud te verkopen, maar toch raden wij dit niet aan. Waarom niet? Omdat je zo vrijwel nooit een reële prijs voor jouw goud krijgt. Dit is wel het geval als je jouw goud verkoopt aan een expert. Wil je goud inwisselen? Dan kun je tegenwoordig bij verschillende partijen terecht. Sommige van deze partijen vragen je om jouw goud per post op te sturen. Dit raden wij ten zeerste af. Het opsturen van goud brengt namelijk risico’s met zich mee. Zo kan het goud zoekraken. Bovendien gebeurt het vaak genoeg dat mensen die hun goud opsturen hier nooit geld voor ontvangen. Neem jouw goud daarom liever mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor als je er afstand van wilt doen.

Gerelateerde artikelen

huis in de zon

Echopraktijk Liva verwelkomt u graag

Waterkoeler tafelmodel