Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

De toenemende klachten bij kantoorwerk

Door het toenemende aantal kantoorwerkers nemen ook de bijbehorende klachten aanzienlijk toe in de laatste paar jaar. In Nederland zit ruim een derde van de samenleving meer dan 7,5 uur per dag. Nederland is de koploper in Europa als het aankomt op zittende mensen. Het is belangrijk dat hier iets aan gedaan wordt omdat zitten werk gepaard kan gaan met veel verschillende vervelende klachten. Uit onderzoek blijkt dat iedere euro in de gezondheid van de werknemers wordt gestopt zich 2 tot 3 keer terugverdiend door minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Het heeft als werkgever dus zeker nut om te investeren in de gezondheid van je werknemers.

Aanpassingen aan de werkplek

Een bekende eerste stap om klachten te voorkomen is het verbeteren van de houding tijdens het zitten. Een goede bureaustoel is daar een essentieel onderdeel van. Ook het zorgen dat je bureau en schermen op de juiste hoogte is belangrijk. Daarnaast hebben veel mensen last van hun ogen door veel naar het scherm te staren. Een beeldschermbril kan daarbij zorgen voor meer rust tijdens het werken voor je ogen. Ook het verlagen van de helderheid van het scherm kan zorgen voor minder oogklachten. Het is dus belangrijk om je werkplek goed in te richten om al de mogelijke klachten te voorkomen.

Meer bewegen en sporten

Uit onderzoek blijkt dat lang zitten de kans op diabetes aanzienlijk verhoogd. Het is daarom belangrijk als je zittend werkt doet dat je voldoende blijft bewegen. Een goede manier om te blijven bewegen naast je werk is yoga. Zo kan yoga klachten verminderen door de oefeningen die je doet en ben je tegelijkertijd ook nog eens actief bezig. Kijk een op Yogashop.nl voor alle benodigdheden van yoga. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een yoga matje, een yoga rug of yoga blokken. Het fijne aan yoga is dat je het op heel veel verschillende manieren kunt doen. Er zijn namelijk een hele boel varianten van yoga. Je kunt zelf op onderzoek uitgaan door verschillende lessen te gaan volgen. Door alle varianten te proberen zul je vanzelf gaan merken welke variant het beste bij jouw wensen past.

https://www.yogashop.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Een beroepschauffeur worden

Kom langs bij de betrouwbare garage van der Wind

Wat moet u weten over social media marketing?