Aeroxspecials
Image default
Geschenken

De verschillende soorten trouwringen Rotterdam

Zoals je weet kun je bij Rings & Suits terecht voor de meest uiteenlopende trouwringen Rotterdam en trouwringen Tilburg. Ook laat je deze custom made maken. Omdat trouw- en verlovings- of aanzoekringen er in vele soorten en maten zijn, bestaat het risico dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom lees je in dit artikel in welke categorieën verlovings- en trouwringen Rotterdam en verlovings- en trouwringen Tilburg grofweg opgedeeld kunnen worden, inclusief een uitleg van elke categorie.

De solitaire ring

In het assortiment trouwringen Rotterdam en trouwringen Tilburg vind je bij Rings & Suits een breed aanbod solitaire ringen. De benaming van dit type trouwring vindt zijn herkomst in het Franse woord ‘solitaire’. Deze naam legt beeldend uit wat voor soort ring dit betreft, namelijk een ring met een enkele diamant of edelsteen. Deze wordt op zijn plaats gehouden door een zogeheten klauwzetting (ook wel chatonzetting). Drie tot zes gebogen pootjes klemmen zich om de steen om deze op zijn plek te houden. Een solitaire ring is de ring die bij uitstek dienst doet als een verlovingsring.

De alliance ring

Een alliance ring wordt ook wel een memoire ring of een eternity ring genoemd. Behalve de solitaire exemplaren zijn ook deze goed vertegenwoordigd in het assortiment trouwringen Rotterdam en trouwringen Tilburg. Kenmerkend voor dit type ring is, dat hij in de loop der jaren uitgebreid kan worden met meerdere diamanten of andere edelstenen. De edelstenen hebben allen dezelfde grootte en worden op eenzelfde manier naast elkaar geplaatst. De alliance ring is een lager model ring dan de solitaire omdat de steentjes niet bovenop de ring worden geplaatst.

Fantasie ringen

Kun je tussen de vele trouwringen Rotterdam en trouwringen Tilburg niet de ring vinden waar je precies naar op zoek bent? Dan bieden fantasie ringen de uitkomst. Onder deze groep vallen alle ringen die niet onder een van de voorgaande categorieën te scharen zijn. In veel gevallen betreft het ringen zonder edelstenen. Dit betekent dat de aandacht automatisch verschuift naar een gedetailleerdere bewerking van het edelmetaal. Jouw ideeën en voorkeuren leg je voor aan de designer van Rings & Suits, welke er daarna mee aan de slag gaat.

Gerelateerde artikelen

De zomerse pracht van de calla

Verras uw moeder op Moederdag met een prachtig bos bloemen

Bij wie laat u de mooiste bloemen bezorgen?