Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Dekbedden

Elk dekbed heeft zijn eigenschappen

Beslissen welk dekbed bij je past

Er zijn te veel verschillende dekbedvulling om uit te kiezen dat het gewoon een luxe probleem is. Voor mensen die nergens last van hebben kan de keuze best lastig worden, voor mensen met een allergie-probleem is allemaal wat beperkter. Iedere dekbed vulling heeft zijn voor- en nadelen. Polyester-microvezel, veren en dons zijn de meest populaire opties, ook wordt wol en katoen gebruikt als isolatie materiaal. Prijzen variëren afhankelijk van het type vulling dat gebruikt wordt en de warmte classificatie(vulkracht). De warmte classificatie geeft met behulp van een oplopende schaal de effectiviteit van de thermische isolatie van het materiaal aan. Zo is het ene dekbed koel en licht, en de andere juist weer lekker dik om onder weg te kruipen. Wij van Dekbed&zo weten dat comfort subjectief is, dus wat voor de een gezellig aanvoelt is voor de ander misschien minder ideaal.

Lits-jumeaux in de slaapkamer? Geen probleem!

In Nederland worden er hoofdzakelijk Europese bedmaten gehanteerd. Er wordt dan meer gesproken over een- en tweepersoons, lits-jumeaux en lits-jumeaux extra. Bij deze bedmaten worden twee lengte maten gehanteerd, namelijk 200 en 220 cm, de breedte maten variëren van 140 tot 260 cm. De standaard regel is dan ook bij dekbedmaten om ongeveer 60 cm breder te nemen dan het matras waar je op slaapt bij een eenpersoons matras. Hoe breder het matras, hoe breder de dekbedmaten worden. De maat van het dekbed loopt al naargelang van de breedte van het matras op tot 70-90 cm meer. Bij de lengtemaat gebruikt men de vuistregel, 20 cm meer dan je lichaamslengte.

Welke vulling kiezen?

Een donzen dekbed, de een zweert erbij en een ander heeft liever een veren dekbed. Beiden hebben voor- en nadelen. Dons is uitermate duurzaam en heeft een betere temperatuurregulatie. Een donzen dekbed bestaat uit zeer lichte duizenden lagen dons, die niet samen klonten. Nadeel is dat na 10-15 jaar het donzen dekbed er nog perfect uitziet, maar de vulkracht is afgenomen waardoor je er wat minder warm onder zult liggen. Een veren dekbed is goedkoper dan dons, een gans of eend heeft nu eenmaal minder dons dan veren. Over het algemeen worden dit soort dekbed vullingen gemixt met dons om luchtigheid en toch stevigheid te creëren. Dan is er nog het polyester dekbed waarbij de vulling bestaat uit 100% microvezel. Met de Cloude Nine serie van Dekbed&zo kun je het hele jaar door lekker genieten van een goede nachtrust, dit omdat het materiaal zeer ademend is. Voordeel: Goedkoper dan dons of veren. Nadeel: Een polyester dekbed houdt de warmte wat minder goed vast dan dons of veren.

https://dekbedenzo.nl/