Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Den Bosch, een echte studentenstad

Ga jij binnenkort studeren? Overweeg dan om te gaan studeren in Den Bosch. In deze stad zijn er namelijk genoeg scholen om uit te kiezen, maar Den Bosch is ook een gezellig stad. Als je graag meer wil weten over studeren in Den Bosch, lees dan snel verder. En wie weet ben jij na je studietijd wel zo verliefd geworden op Den Bosch, dat je er graag wil blijven wonen. Een makelaar Den Bosch kan je daarbij zeker helpen.

Hogescholen en universiteiten

Den Bosch heeft drie hogescholen en één universiteit. Je kunt hier kiezen uit de hogescholen Fontys, Avans Hogeschool en HAS Hogeschool. Alle drie de hogescholen hebben een breed studieaanbod. Den Bosch heeft één universiteit en dat is de Technische Universiteit Eindhoven, ook wel TU/e genoemd. Deze universiteit biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan.

Studentenverenigingen

Wil je graag de volledige ervaring? Meld je dan aan bij een studentenvereniging. Als studentenstad heeft Den Bosch een aantal studentenverenigingen. Het verschilt van religieuze studentenverenigingen tot gezelligheidsverenigingen. Voor welke je ook mag kiezen, in een studentenvereniging vind je sneller mensen waar je een klik mee kunt maken en het zorgt voor regelmatig sociaal contact.

Op stap

Den Bosch barst van de cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Daarnaast worden er in de zomer genoeg evenementen georganiseerd. Er is dus altijd wel wat te beleven hier. Daarnaast is Den Bosch tijdens carnaval even Oeteldonk. Den Bosch is één van dé plekken in Nederland waar carnaval uitgebreid gevierd wordt. Een ervaring om zeker eens mee te maken.

Op kamers

Den Bosch is een grote stad met veel scholen, daarom zijn er ook veel studentenwoningen te vinden. Maar er speelt op dit moment toch een flinke schaarste en zijn er lange wachtlijsten. Wil je dit liever voorkomen? Dan kun je ervoor kiezen om net buiten de stad op kamers te gaan of nog even thuis te blijven wonen en met de trein naar school te gaan. Den Bosch is namelijk erg goed te bereiken met het openbaar vervoer en in de stad is alles op loopafstand.

https://www.viermakelaars.nl/

Gerelateerde artikelen

Wel of geen zonnepanelen: de voor- en nadelen van zonnepanelen op een rijtje

Besteed uw tuinonderhoud uit aan een ervaren tuinman

Verhelpen van jouw daklekkage