Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Depressief en holistische visie

Iedereen kent het woord depressie. Maar wat wordt er juist met bedoeld? Bij een depressie heb je onder meer last van vermoeidheid, nood aan veel slapen of juist last van slapeloosheid en natuurlijk de overheersende sombere stemming en verminderde interesse in activiteiten. 

Er is een groot verschil tussen je depressief voelen en een depressie hebben. Iedereen kan zich wel eens een dagje somber voelen. Je bent dan niet automatisch depressief. Als je depressief bent, wil je hier uit geraken, maar heb je gewoon geen energie meer om dit aan te pakken. En dit kan dagen, maanden of zelfs jaren duren. 
Hoe kan je een depressie aanpakken? Je kan naar de huisarts gaan die je een pilletje voorschrijft. Of je kan, eventueel met dat pilletje erbij, je depressie op een holistische manier laten behandelen. 

Wat betekent holistisch?

Wat betekent holistisch? Dit betekent dat men kijkt naar alles dat met elkaar samen hangt. Er wordt niet gekeken naar slechts één klein deel dat voor die depressie zorgt. Er wordt gekeken naar de volledige persoon. Bij een holistische behandeling word je uitgenodigd om, via gesprekken, tot inzichten te komen. Afhankelijk van de therapeut, wordt een bijkomende behandeling gegeven. 
Zo kan een voedingspsycholoog kijken naar je voeding. Voedingsstoffen hebben een grote weerslag op de stemming, emoties, denken en gedrag van een persoon. 

Energetische therapie

De depressieve persoon kan men ook behandelen met energetische therapieën. Zo kan je met Reiki of acupunctuur de disbalans in je levensenergie aanpakken. De harmonie, natuurlijke balans en zelfherstellende vermogen in je lichaam worden bevorderd. 

Spiritueel

Op spiritueel vlak keer je terug naar je spirituele zelf, door onder ogen te zien hoe jij met je depressie anders kan omgaan en terug zingeving, voldoening en bezieling kan vinden in je leven. 
De holistische manier voor het aanpakken van een depressie speelt zich dus af op verschillende vlakken.

https://www.zoma-opleidingen.nl/