Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Een slim mens kiest voor een slimme elektrische boiler.

Een slim mens kiest voor
een slimme elektrische boiler.

Overstappen van een gas- naar een elektrische boiler voor het verwarmen van je douche/bad/kraanwater. Het wordt wel eens een keertje tijd.

Een elektrische boiler werkt zeer eenvoudig. Het is slechts een vat met water. Daarin zit een verwarmingselement en een thermostaat. 

Het verwarmingselement van een elektrische boiler werkt vanzelfsprekend op elektriciteit en warmt zo het water in de boiler op. De thermostaat regelt de temperatuur.

Het voordeel van een elektrische boiler is, anders dan bij een gas boiler, dat deze overal te plaatsen is. Bij een elektrische boiler vindt er geen verbranding plaats en ook is er geen kans meer op koolmonoxidevergiftiging. Een elektrische boiler kan ook in niet geventileerde ruimtes geplaatst worden. Veel veiliger dus.

Door de hedendaagse ontwikkeling van elektrische boilers en daarmee ook de ontwerpen hebben ze maar weinig ruimte nodig en kunnen veelal heel gemakkelijk geplaatst worden in een badkamer- of keukenkastje.
Doordat bij de nieuwse modellen gebruik gemaakt wordt van 2 cilindrische tanks is het water sneller op temperatuur zonder dat dit meer energie kost. 

 

  

 

Een slimmigheidje van de nieuwste DAT boilers.

De in Europa gefabriceerde elektrische boilers van het gerenommeerde merk DAT bijvoorbeeld, onderscheiden zich door hun hoge betrouwbaarheid en hoge energie labels. 

De DAT Aparici fabriek werkt met het nieuwste soort isolatieschuim wat wel voor een hoger gewicht zorgt, maar aantoonbaar betere isolatiewaardes heeft. Dit resulteert uiteraard ook in een lager energieverbruik. Alle DAT boilers hebben hierdoor dan ook een energielabel A of B.

Deze boilers hebben ECO Smart controller. Wat  wil zeggen; een SMART controller meet 7 dagen lang jouw verbruik en programmeert zichzelf aan de hand van een bepaald algoritme op zpń manier, dat er zo min mogelijk energie verbruikt zal worden. 

Op deze manier wordt dus nooit onnodig bijverwarmt.

Deze slimme boilers, maar ook andere boilers van hoge kwaliteit of elektrische cv’s, zijn in Nederland verkrijgbaar via de website van;

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home

Gerelateerde artikelen

een coach die je kan helpen bij je burn-out

Wat is fysiotherapie in Nijmegen?

De voordelen van naar een afkickkliniek in het buitenland gaan