Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

EOS simpel uitgelegd

De makkelijkste manier om uit te leggen wat EOS is, is door het je voor te stellen als een besturingssysteem van de volgende generatie.

De mensen achter EOS, zien de mogelijkheden van een blockchain met als doel gedecentraliseerde applicaties (Dapps) op een blockchain te plaatsen, in plaats van een centrale locatie.

In een besturingssysteem, is het de bedoeling dat een gebruiker kan communiceren met de software in de computer, zonder de programmeringstaal te snappen. Dus, een blockchain die gebruik maakt van Dapps, moet dit ook kunnen. Er moet een proces zijn waar de programmeringsmachine de taal ‘vertaalt’ krijgt, zodat het kan werken.

EOS is de manier van communicatie tussen de applicatie die het systeem bestuurt, in dit geval dus de blockchain.

Dit lost het probleem van de schaalbaarheid op in veel blockchains, toch geeft het gebruikers nog dezelfde ervaring als zij gewend waren. Geen enkele app ontwikkelaar wil zijn gebruikers laten betalen bij elke interactie.

Op het eerste gezicht, lijkt dit erg op de Ethereum blockchain. Op veel manieren zijn deze blockchains inderdaad gelijk.

Waar EOS en Ethereum echter verschillen, is de implementatie waarmee consensus wordt bereikt. Ook verschillen zij hoe ‘slimme contracten’ worden gemaakt en de ideologie die hierachter zit.

Ethereum wil onveranderlijkheid gebruiken, decentraliseren van slimme contracten hoofdzakelijk voor financiële interactie, maar op een robuustere manier dan een Bitcoin blockchain.

 

Gerelateerde artikelen

Wat moet u weten over social media marketing?

Bent u op zoek naar een goedkope brommobiel?

Professioneel buttons maken is een aanrader