Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Fitness als je zwanger bent?

Iedereen werkt graag aan zijn of haar gezondheid. Maar waar moet je op letten als dame wanneer je zwanger bent? Je zal in dat geval niet alleen op je voeding moeten letten maar ook op je trainingen. Gelukkig kan FitBewust Personal Coaching – Personal Trainer Heemskerk – je daarbij helpen. Hier volgt een kort overzicht van zaken waarop je moet letten tijdens je zwangerschap.

Qua voeding hoeft er niet veel te veranderen, maar er zijn wel een aantal hele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Zo hoef je niet voor twee personen te eten, maar je kan wel iets meer honger hebben tijdens de zwangerschap. Eet gewoon naar behoefte, maar weet dat er niet heel veel extra calorieën nodig zijn. Dus laat al die zoete guilty pleasures lekker links liggen.

Het is verstandig je eten goed te verwarmen en meer groente en fruit te eten voor genoeg vitamine C en foliumzuur. Denk aan zo’n 300 tot 400 gram groente per dag. Ook is een goede multivitamine raadzaam.

Ook is er voeding die je moet vermijden tijdens je zwangerschap. Denk hierbij aan rauwe vis (sushi) of rauw vlees (tartaar, biefstuk en paté). Ook zuivel zoals (rauwe) eieren, zachte kazen en ongepasteuriseerde melk dient vermeden te worden. Het belangrijkste wat je moet vermijden is alcohol aangezien dit heel schadelijk kan zijn voor je nog ongeboren kindje.

Wat trainen betreft hoef je je tijdens het eerste tremester van je zwangerschap je nog geen zorgen te maken. Maar vanaf tremester 2 moet je letten op de volgende zaken:

1: Krijg het niet te warm: vermijd HiiT trainingen en voorkom dat het zweet over je lijf loopt.
2: Blijf gehydrateerd: veel water drinken draagt bij aan het laag houden van je lichaamstemperatuur.
3: Vermijd isolerende buikspieroefeningen zoals crunches en situps.
4: Doe stabiele beenoefeningen en vermijd ‘enkelzijdige’ beenoefeningen die je uit balans brengen
5: Train niet de binnenkant van de benen 6: Vertrouw altijd op je moederinstinct. Voelt iets niet veilig? Doe het dan ook niet.

Veilig begeleid worden qua trainen doe je met FitBewust Personal Coaching: Personal Trainer Beverwijk.