Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Handige informatie over deurklinken

Nieuwe deurklinken aanschaffen is erg goed voor de sfeer en stijl in je huis. Nieuwe deurklinken kunnen je huis een hele andere sfeer geven en de deur helemaal opfleuren. Voor je nieuwe deurklinken gaat aanschaffen, willen wij je graag een paar dingen meegeven die goed zijn om te weten.

Materiaal van een deurklink

Deurklinken worden gemaakt van verschillende materialen. Veel voorkomende materialen zijn kunststof, rvs, messing, staal en hout. Houten deurklinken zijn leuk voor binnenshuis als je graag een warme uitstraling aan je deur wilt geven. Kunststof is het meest flexibele materiaal en makkelijk schoon te houden. Dit gaat ook lang mee. RVS en messing zijn materialen die handig zijn voor deurklinken die je voor buitendeuren gebruikt. Deze deurklinken moeten namelijk stevig zijn en bestand zijn tegen slecht weer.

Verschil buitendeuren en binnendeuren

Als je deurklinken gaat kopen is het handig om te weten dat er een verschil is tussen buitendeuren en binnendeuren. Binnendeuren zijn alle deuren binnenshuis en buitendeuren zijn de deuren in je tuin, je voordeur en achterdeur. Voor binnendeuren zijn stijlvolle en functionele deurklinken belangrijk en voor buitendeuren zijn veilige en stevige deurklinken het handigste.

De trends voor deurklinken

Ook voor deurklinken zijn er trends en populaire soorten klinken. Meestal gaat dit dan over bepaalde kleuren, vormen en materialen. Op dit moment zijn matte zwarte deurklinken het populairst. Deze klinken passen bij elke kleur en hebben een luxe uitstraling. Matte zwarte deurklinken zijn in vrijwel elke woonwinkel te vinden.

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de voordelen van keramische terrastegels

Hoe u de juiste rubberen stoel doppen voor uw stoel kiest

Parketvloeren Utrecht eenvoudig te onderhouden