Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Het gebruik van ledverlichting

De toepassingen van de ledverlichting.

In de praktijk wordt er tegenwoordig steeds vaker in en om het huis een ledverlichting gebruikt. Een ledlamp heeft ten opzichte van iedere andere soort lamp belangrijke voordelen. Een ledlamp heeft een zeer lange levensduur. Een ledlamp heeft in de praktijk 50.000 branduren, terwijl een normale gloeilamp (wordt niet meer verkocht) slechts 1000 branduren heeft. Een ledlamp geeft zeer veel licht, maar verbruikt daarvoor een zeer geringe hoeveelheid elektrische energie. Een gloeilamp straalt een warm licht uit terwijl de ledlamp dat niet doet. Een Ledlamp werkt niet zoals een gloeilamp door een gloeidraad te verwarmen. Het koude witte licht dat een ledlamp uitstraalt kan goed worden toegepast in bedrijfshallen, maar zeker niet in een woonkamer. De ledlamp is tegenwoordig dimbaar en praktisch in iedere kleur verkrijgbaar.

De gebruik van ledstrips.

Om lichteffecten of een speciale sfeer in een woonkamer te creëren kunnen ledstrips worden gebruikt. Omdat ze tegenwoordig in praktisch alle kleuren verkrijgbaar zijn, zijn de toepassingen oneindig. De ledstrips hebben een plakzijde en werken op laagspanning. De strips zijn op maat te knippen, zodat ze op veel plaatsen gebruikt kunnen worden. De helderheid van het licht wordt bepaald door de grootte van de ledlampjes in de strip en de hoeveelheid. Hoe meer ledlampjes in de strip en hoe groter ze zijn hoe helderder het licht zal worden.

Enkele toepassingen van de ledstrips.

Wanneer u de binnenzijde van een kast met glazen raampjes wil verlichten, is een ledstrip daar zeer geschikt voor. U moet voor zo’n verlichting wel een strip kiezen met een lage helderheid. Voor een accent verlichting aan de onderzijde van bijvoorbeeld een keukenkast is het verstandig om een ledstrip te nemen met een gemiddelde helderheid.

Een led dimmer.

Wilt u een ledverlichting gebruiken die te dimmen is, dan moet u opletten met de dimmer die u daarvoor wil gebruiken. De conventionele dimmers werken vanaf een bepaald vermogen. Een ledlamp zal niet werken op een conventionele dimmer die vanaf 40W kan dimmen. U moet dus een goede dimmer gebruiken, omdat de lamp anders gaat flikkeren wat de levensduur nadelig zal beïnvloeden. U moet dus een goede led dimmer gebruiken om de juiste verlichting in te kunnen stellen.

Gerelateerde artikelen

Rijlessen volgen bij rijschool Correct

De schoonmaak van uw kantoor

Een congres in Deventer: licht en geluid!