Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Het werk van een elektricien

Elektriciens zijn die mensen die gespecialiseerd zijn in het bedienen, onderhouden en repareren. Ze zijn ofwel buitenlijn wachters of binnendraad mannen, elke categorie is gegroepeerd volgens hun specialisatiegebied en hun taken zijn ook verschillend. Ze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en gebieden van hun specialisatie. Er zijn service-elektriciens die meestal gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van reparaties en het oplossen van problemen met bedrading van huishoudelijke elektronica, zoals Perilex. Er zijn ook mensen die op bouwplaatsen werken en ze worden bouw elektriciens genoemd die zich voornamelijk richten op het uitvoeren van onderhoud. De bouw-elektriciens zijn gespecialiseerd op het gebied van onderzoek, lucht-, marine- en specifieke ziekenhuis toepassingen en daarom variëren hun taken sterk, afhankelijk van elk type en elke functie van specialisatie.

De categorie buitenlijn wachters

Ze werken daarentegen in het grootste deel van hun werk of carrière van buitenaf. Ze vertonen meestal een matige fysieke fitheid omdat ze vanwege hun werk klimkracht en telefoonpalen nodig hebben als er geen hefbak is. Daarom moeten ze door de weersomstandigheden slecht worden verdragen om de reparaties uit te voeren wanneer er stroomstoringen zijn voor zowel huizen als industriële gebieden, ook in de meeste bedrijven en andere constructies zoals gebouwen en andere gebieden wanneer ze worden getroffen door de stroomstoringen. Ze werken aan transmissielijnen, transformatoren en ook in verkeerslichten, wanneer er bomen moeten worden gesnoeid, doen ze dit soort werk en doen ze ook de montage van de hoofd- en onderstations.

De categorie binnendraad mannen

De binnendraad mannen zijn elektriciens die zich voornamelijk richten op de bedrading van het gebouw, ze houden zich voornamelijk bezig met nieuwbouw constructies, woningen en industriële gebouwen die worden hergebruikt voor nieuw gebruik. Deze categorie, zoals hun naam aangeeft, brengen het grootste deel van hun carrière door met werken binnenshuis, ze installeren nieuwe elektrische systemen in huizen en in industriële gebieden en ze lossen problemen op of vervangen de oudere systemen door nieuwe. Om een ​​succesvolle en bekwame elektricien te worden, moet je een aantal belangrijke kwaliteiten hebben, dus je moet fysiek fit zijn en een goed zicht hebben om kleuren te zien en te identificeren wanneer ze zich in hun werkveld bevinden. Elk type installatie wordt geïdentificeerd door het type en de kleur van de bedradings isolatie. Bij het oplossen van elektrische problemen heeft de elektricien wat kritisch denken en uitstekende communicatieve vaardigheden nodig.

 

Gerelateerde artikelen

Juist nu: opleveringskeuring Amsterdam belangrijk!

Met Chinees leren Den Haag werkt u aan uw toekomst

Snel en zonder gedoe bedrijfsauto inruilen