Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Hoe bereid je je voor op het kopen van een occasion?

Een occasion kopen in Zevenaar is een leuke ervaring! Vaak ook een emotioneel moment. Je zal veel tijd besteden in je gekochte occasion. Het is dan ook belangrijk om een tweedehands auto uit te kiezen die helemaal bij je past. Voorbereiding is het halve werk, dus helpen we je hier met de voorbereiding! Zo ga jij de weg (of snelweg) op met de ideale auto die volledig bij je past. De occasion kopen in Zevenaar checklist van Saab Arnhem.

Stap 1:

Bepaal je budget. Hiervoor zijn twee mogelijkheden, de hele aankoopsom in één keer kopen of het afsluiten van een mening. In een keer bepalen is simpel, maar spendeer niet in een keer je hele spaarpotje. Houd ook geld beschikbaar voor registratie, verzekering en toekomstige APK beurten en reparaties. Kijk voor een lening naar de zekerheid van inkomsten in de toekomst.

Stap 2:

Bepaal waar je goede tweedehands auto’s kan kopen. In de buurtzijn er vast veel autodealers. Het is nu de kunt om vertrouwde autodealers te vinden in Zevenaar. Wij raden in ieder geval Saab Arnhem aan als professionele occasion dealer.

 

Stap 3: 

Iets op het oog? Zoek altijd de auto op

Na het afspeuren van auto websites van je favoriete automerken heb je een gebruikte auto op het oog. Nu is het de kunt om te controleren of deze de juiste prijs heeft voor het model en merk. Om de marktwaarde te bepalen heb je de volgende data nodig:

☐ Kilometerstand

☐ Conditie (of hij in goede of gebruikte staat is)

☐ Extra upgrades

☐ Jaar, merk en model

 

Wanneer je dit weet, kun je de prijs vergelijken met vergelijkbare auto’s online.

Stap 4: Neem contact op

Nu je de auto goed hebt bekeken heb je vast een hoop vragen. Nu kun je de verkoper contacteren om al je vragen beantwoord te krijgen. Ga vooral na of de hele autohistorie klopt en of er mankementen zijn. Hoe meer informatie je hebt, des te waardevoller. Controleer ook alle documenten. Vind je mankementen die online niet waren vrijgegeven, onderhandel dan over de prijs.

 

Stap 5: Maak een testrit

Nu is je kans om de occasion te ervaren. Rij over alle verschillende wegdekken. Zo weet je hoe de auto aanvoelt in verschillende omstandigheden. Probeer ook letterlijk alle opties en knoppen te testen. Voel goed aan hoe de auto rijd en let op allerlei speciale geluiden. Als je iets speciaals merkt kaart het aan bij de dealer. Deze moet alles kunnen uitleggen.

 

 Nu kan je voorbereid naar de occasion dealer http://saab-arnhem.nl/ ! Veel succes met het kopen van een occasion.

Gerelateerde artikelen

Aangepaste rolstoelauto’s advies

Wat verstaan we onder chiptunen?

Onderdelen kopen voor een mooie Traction Avant