Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

kabels trekken bij het renoveren van elektra

Elektra renoveren, er zijn genoeg redenen voor. Het is verouderd, het is versleten of je gaat verbouwen. Bij het renoveren van je elektra zal je merken dat je kabels van de ene kant naar de andere kant moet trekken. Maar hoe doe je dat dan? Het trekken van kabels is niet moeilijk, het is zelfs makkelijk als je het door hebt. Hieronder kan je dan ook tips vinden die je kunnen helpen met het trekken van kabels.

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet vooral rekening houden met de wet en regelgeving. Hierin staat dat er maar een bepaald aantal draden in een buis mogen, je hebt meerdere soorten buizen dus de aantallen verzinnen. 5 draden van 1,5mm of 4 draden van 2.5mm mogen in een stijve buis van 16mm. Er mogen 4 draden van 1,5mm of 3 draden van 2,5mm in een flexibele buis. 5 draden van 2,5mm mogen in een buis van 19mm, hierbij maakt het niet uit wat voor buis het is.

 

Ook zul je wat gereedschap nodig hebben, denk aan een schroevendraaier, striptang, trekveer en een speciaal glijmiddel voor kabels. Omdat buizen en kabels vrij stroef kunnen zijn kan het soms moeilijk zijn om alles door de buizen heen te trekken.

Een stappenplan voor het trekken van kabels

Als er al kabels liggen dan kan je de nieuwe kabels aan de oude kabels vastmaken. Je trekt rustig de oude kabels eruit en tegelijkertijd komen de nieuwe kabels mee. Je nieuwe kabels liggen meteen goed.

 

Als je te werk gaat met nieuwe buizen dan is het eerst noodzakelijk om een trekveer te gebruiken, deze trek je door een lege buis. Als de trekveer helemaal door de buis heen is dan kan je de elektra kabels vast maken aan de trekveer en dan kan je de trekveer weer terugtrekken.

 

Gerelateerde artikelen

Meisjes badpak online kopen

Verloskundige Den Haag

Juist nu: opleveringskeuring Amsterdam belangrijk!