Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Kartonnen dozen op maat digitaal bedrukken.

Kartonnen dozen op maat digitaal bedrukken.

Als de kartonnen dozen op maat zijn gemaakt is het erg interessant om de kartonnen dozen vervolgens te bedrukken. Naast de standaard bedrukkingen: cacheren, lamineren en zeefdruk is het ook mogelijk om een digitale bedrukking toe te passen. Voor een digitale bedrukking wordt er gebruik gemaakt van twee machines, de eerste is de Trojan en daarnaast de Fuji. Onderstaand wat meer informatie over beide machines en welke voor u het meest interessant kan zijn.

 

De Trojan digitaal druk machine is geschikt voor het bedrukken van kleinere oppervlaktes in full colour. Wanneer de dozen bedrukt worden is de eerste stap in het proces dat de kartonnen dozen op de band worden gelegd met de zijde die bedrukt moet worden omhoog.  De volgende stap is dat de Trojan machine wordt ingesteld met de juiste bedrukking en hierna wordt de kartonnen doos er als het ware doorheen “getrokken”. Wanneer de bedrukking wordt aangebracht op de kartonnen doos kan dit worden vergeleken met een inkt-jet printer. De machine heeft een grote doorvoer breedte van wel één meter en daarom passen er grote kartonnen platen en dozen doorheen. De inktkop in de Trojan machine is 20 centimeter breed, daarom kan de machine stroken van 20 centimeter breed printen. De series van de machine zijn ongeveer vijftig tot en met duizend stuks, een groot aantal dus! De enige nadelen aan de machine zijn dat hij geen witte kleur kan bedrukken en een vol-vlak bedrukking is ook erg lastig.

 

De tweede digitaal druk machine heet de Fuji. Deze machine is iets anders dan de Trojan omdat hij grotere oppervlakte digitaal druk in een full colour kan printen. Het verschil is het formaat karton wat door de machine kan worden gevoerd, bij de Fuji is het formaat 2450 x 1190mm. Het voordeel is dat de hele oppervlakte van het karton wat wordt doorgevoerd bedrukt kan worden. Een belangrijk onderdeel van het gebruiken van de Fuji is de express stand, deze is perfect voor het bedrukken van kleine en simpelere bedrukkingen. Wanneer er luxere bedrukkingen uitgevoerd moeten worden gedraaid kan er gekozen worden voor de quality-print stand. Deze stand is langzamer dan de express stand. De dikste kwaliteit die door de Fuji gedraaid kan worden is 5mm dubbelgolf.

 

Heet u interesse in meer informatie of het bedrukken van een kartonnen doos doormiddel van digitaal druk? Neem vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen! (info@123kartonnendozen.nl)

https://www.123kartonnendozen.nl/webwinkel/index.php?lang=nl&action=home