Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Kies ik voor een zitmaaier of een robotmaaier?

Twijfelt u nog tussen een zitmaaier of een robotmaaier? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Waarschijnlijk heeft u zelf al gemerkt dat het maaien van een groot gazon of grasveld geen doen is met een reguliere grasmaaier. Dit kost te veel moeite en te veel tijd. Voor grotere oppervlakten heeft u in dat geval twee opties: een zitmaaier of een robotmaaier. Maar voor welke kunt u het beste kiezen?

De voordelen van een zitmaaier

Wilt u zelf uw gras maaien maar is het niet te doen met een gewone grasmaaier? Dan kiest u voor een zitmaaier. U kunt zo zelf het gras maaien maar op een comfortabele wijze. Zitmaaiers zijn er in allerlei soorten en maten, en worden bij diverse goede verkooppunten verkocht, bijvoorbeeld De Kock Machines in Lienden. Grote merken zoals John Deere hebben modellen uitgebracht. U kunt kiezen uit twee soorten zitmaaiers. Bij een frontmaaier zit het maaidek aan de voorzijde. Deze variant is vooral geschikt voor gazons met veel obstakels zoals struiken of bomen. Daarnaast is er de tuintractor. Deze is het best voor de erg grote vlakke velden. 

Ontdek de handige robotmaaier

Als u helemaal geen omkijken wilt hebben naar het maaien van het gras, is een robotmaaier de oplossing voor u. Ook voor grotere gazons en grasoppervlakten is een robotmaaier geschikt. U heeft veelal zelf de controle over de instellingen. Zo kunt u instellen wanneer de robotmaaier aan het werk gaat en op welke wijze deze hierbij aan de slag gaat. Ook naar de accu heeft u geen omkijken, want de meesten rijden zichzelf naar het oplaadstation. Een robotmaaier is dus erg gemakkelijk. U hoeft in feite geen tijd en moeite meer te spenderen aan het maaien van gras. Echter kunnen robotmaaiers niet altijd even goed omgaan met moeilijk te bereiken plekken. Obstakels zoals struiken kunnen ook een probleem zijn. Voor sommige goedkopere modellen is hoog gras tevens een uitdaging. Wenst u meer advies voor u over gaat tot uw aankoop? Bezoek dan zeker eens De Kock Machines in Lienden!

Gerelateerde artikelen

Jouw bedwantsenplaag binnen de kortst keren verleden tijd!

RVS vlonderschroeven met smalle kop

Moderne serres