Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Motorhelm kopen: dit zijn de verschillen tussen motorhelmen

De aanschaf van een motorhelm is een belangrijke keuze, want het verhoogt de veiligheid van uw motorrit enorm. Zaak dus, dat u de juiste helm aanschaft. Als u voor het eerst een motor heeft gekocht, zult u al snel merken dat het aanbod in verschillende helmen gigantisch is. Maar geen paniek, want de helmen zijn onder te verdelen in grofweg drie categorieën. Dit zijn de volgende drie categorieën: jethelmen, systeemhelmen en integraalhelmen. Welke motorhelm u het best kan kopen, is aan u.

De voor- en nadelen van verschillende helmen

De drie bovengenoemde soorten helmen kennen allemaal voordelen en nadelen. Welke motorhelm u het best kunt kopen, is volledig afhankelijk van uw situatie en wensen. Wie graag in de zomer rijdt, of regelmatig op vakantie is in een warm land, wordt waarschijnlijk het gelukkigst van een jethelm die minder warm is dan bijvoorbeeld een intergraalhelm. Ook biedt een jethelm beter zicht. Een integraalhelm zorgt daarentegen weer voor minder lawaai, en deze helm houdt ook beter kou en wind tegen. Perfect voor wie het hele jaar door rijdt, dus. Een systeemhelm biedt de voordelen van beide (doordat het kinstuk kan worden opengezet), maar kent weer z’n eigen nadelen. Het is bijvoorbeeld een veel zwaardere helm, en u heeft hierbij ook meer last van lawaai dan bij een integraalhelm.

 

Koop uw motorhelm in omgeving Hilversum

Is het voor u tijd om een motorhelm te kopen? Mocht u na het lezen van dit artikel toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken, kunt u terecht bij Van de Kuinder Motoren, dat gelegen is in Hilversum. Bij deze motordealer kunt u tal van verschillende helmen vinden, en wordt u geholpen door gespecialiseerde werknemers die verstand van zaken hebben. Heeft u ook nog andere spullen voor uw motor nodig, zoals de juiste kleding en accessoires? Ook hiervoor kunt u terecht bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum. 

https://www.vandekuinder.nl/