Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Noodstroomvoorzieningen kunnen levens redden

We weten allemaal dat er gevallen zijn waarbij een noodstroomvoorziening noodzakelijk is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de operatiekamer in een ziekenhuis. Het zou toch bizar zijn dat als de verlichting wegvalt er geen licht meer zou zijn in de operatiekamer waarbij men aan het opereren is. In zo’n geval zal de noodstroomvoorziening de verlichting direct overnemen.

Een UPS noodstroomvoorziening

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een back up accu. Wanneer de stroom uitvalt, dan zal de voorziening hiervan direct worden overgenomen door de accu. Op die manier kunnen de werknemers de computers in kantoren en banken gewoon blijven bedienen. De UPS noodstroomvoorziening wordt aangesloten op het stopcontact. De netvoedingskabel van uw computer en internetmodem op het stopcontact van de UPS. Normaal, wanneer er gewoon netspanning op het stopcontact aanwezig is, zal de UPS de netspanning doorgeven aan alle apparaten.

De accu in een normale situatie

In de normale situatie zal de elektronica in de UPS ervoor zorg dragen dat de ingebouwde accu in de UPS voldoende geladen blijft. Ook de conditie van de accu zal gewaarborgd blijven. Zodra de netspanning door een of andere reden wegvalt, wordt onmiddellijk de noodstroomvoorziening van de UPS aangesproken. Er wordt in een oogwenk omgeschakeld naar noodverbruik. De gelijkspanning van de accu zal door de elektronica in de UPS worden omgezet in de spanning die men nodig heeft. Het omschakelproces zal zo snel geschieden dat de apparatuur, die erop is aangesloten, gewoon blijven functioneren.

Veiligheidsinspecties

Bij beheersing van het veiligheidsbeleid is het noodzakelijk dat er regelmatig veiligheidsinspecties plaatsvinden. U bent zelfs in verschillende situaties verplicht de veiligheidsinspecties te laten uitvoeren en dat moet u ook aantoonbaar kunnen maken. De veiligheidsinspecties kunt u op de uw gebruikte apparatuur laten inspecteren door een bevoegd onafhankelijke en deskundige partner. Op die manier weet u zeker dat als er wat gebeurt de netstroomvoorziening onmiddellijk in werking wordt gesteld.

https://www.endenburg.nl/

Gerelateerde artikelen

Heb jij al plannen voor de achtertuin?

Het gebruik van kentekenplaten

Maak nu een afspraak bij Fysiotherapie Almere