Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Relatieproblemen ontstaan regelmatig

In onze hectische tijd hoor je vaak dat er problemen zijn in een relatie. Deze ontstaan tussen twee geliefden of getrouwde stellen. Hierbij is de liefde dan niet meer echt voelbaar of zelfs helemaal verdwenen. Er ontstaan vaak problemen wanneer beide ouders werken en verschillende diensten draaien. Wanneer de een overdag werkt en de andere tijdens de avonduren groeien ze vaak uit elkaar. Ze hebben dan geen tijd meer om met elkaar te praten of elkaar lief te hebben. Ook psychische problemen kunnen relatieproblemen veroorzaken. Daarbij kunt u denken aan een burn-out, bindingsangst of een laag zelfbeeld. Ook miskramen en familieproblemen kunnen bijdragen aan de relatieproblemen. Zij, die relatieproblemen hebben, kunnen niet meer met elkaar praten. Daarom kunnen er ook geen problemen opgelost worden.

Wanneer is relatietherapie een goede oplossing?

Wanneer u al meerdere pogingen heeft gedaan om samen weer naar elkaar toe te groeien, maar het niet lukte, is relatietherapie voor u beiden de oplossing. Wanneer u in Rotterdam woont, dan is relatietherapie Rotterdam de beste oplossing. Bij de relatietherapie Rotterdam zal de relatietherapeut als buitenstaander neutraal meekijken en mee helpen zoeken om de relatie weer op een goed spoor te brengen. De relatietherapeut zal geen oordeel vellen over de situatie, maar meezoeken naar een geschikte oplossing.

Wat doet men tijdens de relatietherapie Rotterdam?

Het is een specifieke vorm van therapie waarbij gekeken wordt naar de spanningen tussen koppels en het aanpakken van structurele- en communicatieproblemen. Tijdens de gesprekken wordt gekeken naar de wens van beide personen die het relatieprobleem hebben en naar de wens om de relatiebreuk te herstellen. In sommige gevallen komt het voor dat er tijdens een van de gesprekken besloten wordt om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

De gesprekken met een relatietherapeut

Zeker tijdens de eerst gesprekken zal de relatietherapeut met u beiden spreken om na te gaan wat de wens is. Soms worden er individuele sessies ingelast. Tijdens de gesprekken zal de relatietherapeut in veel gevallen alleen werken, maar soms vindt deze het ook nodig om onder begeleiding van twee therapeuten naar een goede oplossing te zoeken. Ook al lijkt de situatie uitzichtloos, in veel gevallen zal de relatie weer goed komen na een aantal gesprekken. U heeft daarbij geleerd wat u moet doen om de relatie goed te houden.

https://therapievanderheul.nl/