Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Slotenmakers en hun liefde voor slotsystemen

Mijn ervaring met het lockpicken samen met een groep lockpickers. Ik kwam binnen en er werden dozen met sloten op de tafel gegooid en iedereen kon zelf zijn gang gaan met het openen van sloten. Ze hadden allerlei verschillende soorten sloten om lockpicking beter te leren. Zo zijn er sloten waar bij je door plastic kunt zien wat er in het slot gebeurd als je het slot open maakt. Maar er zijn ook cutaway sloten dit zijn sloten waarbij er dunne gleufjes zitten in het slot zodat je het ook kunt zien. Het nadeel van de doorzichtige sloten van plastic is dat ze namelijk vaak speciaal gemaakt zijn als oefenslot daardoor zijn ze misschien net wat anders als normale sloten.

De cutaway sloten lijken echt heel erg op normale sloten omdat het gewoon standaard sloten zijn met een gleufje erin. Dit zijn vergelijkbare sloten die de slotenmaker als nieuw in je deur zet. Het is zelfs mogelijk om deze zelf te maken van bestaande sloten. Het enige wat je nodig hebt zijn wat zaagjes. Alles staat omschreven in deze video:

Ook leer je meteen dat voor criminele doeleinden lockpicking vrij zinloos is. Als het nodig is wil ik daar best op ingaan. Sinds die tijd heb ik me altijd voorgenomen om er beter in te worden. Het is net puzzelen en wie weet komt het ooit eens van pas. In die tijd liep ik stage in het VUmc en iemand op onze afdeling had net een “nieuw” bureau uit de kelder gekregen. Helaas zaten de lades op slot met een speciaal slot  en waren de sleuteltjes al honderden jaren kwijt.

De dag daarna heb ik toch na veel gepeuter het slot open weten te krijgen. Dit was voor mij een behoorlijke persoonlijke overwinning en dit heeft mij ook echt gemotiveerd om door te blijven gaan met lockpicking tot het open krijgen van steeds moeilijkere sloten!

 

http://www.aeroxspecials.nl/lockpick-gereedschap-uitleg/