Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

Tijd voor zonnepanelen op een schuin dak

Kunnen zonnepanelen op een schuin dak? Er zal vaak ‘ja’ worden gezegd, maar er zijn wel meerdere factoren die meespelen. Is jouw dak geschikt?

Wanneer kunnen zonnepanelen worden geplaatst?

Zonnepanelen op een schuin dak kunnen niet altijd worden geplaatst. Ligt je dak bijvoorbeeld grotendeels in de schaduw? Dan kan er maar een beetje zonne-energie worden opgewekt en is het een stuk minder rendabel om de panelen te plaatsen. Heb je gedeeltelijk een beetje schaduw, op bepaalde momenten van de dag op je dak? Dan kan dat nog worden opgelost met bijvoorbeeld een optimizer, zoals die van SolarEdge. Maar als er te veel schaduw is, dan hebben zonnepanelen geen nut.

Dak op het zuiden

Zonnepanelen op een schuin dak werken perfect als het dak op het zuiden is gericht. Hoe meer zon, hoe beter. Let er wel op dat het er niet té warm wordt. Warmte zorgt juist weer voor een vermindering aan rendement. Gelukkig kan de installateur hier rekening mee houden.

Is er genoeg ruimte voor zonnepanelen op een schuin dak?

Laat een erkende installateur controleren of er genoeg ruimte is voor zonnepanelen op een schuin dak. Dit zal per gebouw verschillen. Voor de meeste huizen moet dit echter geen probleem zijn.

De juiste installateur

Zonnepanelen moeten goed geplaatst worden om een maximum rendement te bereiken. Dat geldt ook voor zonnepanelen op een schuin dak. Zoek daarom voor een geschikte installateur met voldoende kennis en ervaring. Vergelijk prijzen en voorwaarden en laat je goed adviseren. Zonnepanelen verdienen zich tegenwoordig tussen de 5 en de 7 jaar terug. Dat komt mede door de salderingsregeling. Profiteer daar dus ook van en kom snel in actie voor zonnepanelen op jouw dak.