Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Valpreventie voor een veilige trap voor kinderen

De trap kan een gevaarlijke plek in huis zijn voor kinderen. De zorgeloze gedachtegeest van kinderen denkt nog niet na over eventuele gevaren op de trap of ongelukken in huis, waardoor het nog maar al te vaak voorkomt dat er iets om valt of dat ze zelf omvallen. Hoewel de schrik erger is dan de pijn, kan een smak van de trap toch ingrijpende gevolgen hebben. Om daarom ongelukken op de trap te voorkomen, heeft Lamiwood een paar belangrijke tips voor ouders!

Allereerst is het van belang dat kinderen niet uitglijden op de trap, wat een veelvoorkomende oorzaak is voor een pijnlijke val. Bevestig daarom antislip strips op de trap of laat je kinderen met gripsokken lopen, zodat ze niet zomaar uitglijden. Ook op een gladde vloer zijn deze sokken dé uitkomst. Vervolgens is het essentieel dat kinderen zich goed kunnen vasthouden aan Trapleuningen, want dan is de kans kleiner dat ze voorover vallen. Bovendien is het verstandig om een goede blik te werpen op de balustrade, omdat ook deze van een bepaalde hoogte moet zijn. Zorg ervoor dat je kind niet zomaar naar beneden kan vallen door de Balustrade hoog genoeg te maken en de balusters niet te ver van elkaar te plaatsen. Op die manier zal jouw kind niet tussen de spijlen door kunnen en wordt de trap geen speelplaats. Verder is het een idee om een hekje bovenaan de trap te maken met kinderslot, zodat het kind niet zonder jouw begeleiding de trap af kan lopen.

Kun jij achter ieder bovengenoemd punt een vinkje zetten? Dan ben jij je bewust van de veiligheid op de trap en kunnen jouw kinderen veilig rondlopen in huis. Heb je nog vragen aan Lamiwood over het realiseren van een veilige trap of ben je op zoek naar traponderdelen om de trap veiliger te maken? Bekijk dan de website van Lamiwood!

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Weekendje weg in een tiny house

Ongedierte in huis, wat nu?

Kwaliteit houten vloeren van Bax Houthandel