Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Verrijk je interieur met houten jaloezieën

 

Houten jaloezieën zijn ontzettend populair. Dat is niet zo gek, ze zijn ontzettend veelzijdig en hebben door het natuurlijke materiaal een warme uitstraling. Met jaloezieën kun je spelen met inkijk en lichtinval. Ideaal als je optimale privacy zoekt, maar wel zelf nog graag naar buiten kijkt en licht binnen wil laten.

Jaloezieën op maat

Je kunt natuurlijk kiezen voor standaard maten jaloezieën van de bouwmarkt, maar de mooiste jaloezieën zijn houten jaloezieën op maat. Deze worden tot op de millimeter nauwkeurig perfect passend gemaakt voor jouw ramen. 

De maatwerk jaloezieën zijn verkrijgbaar in twee lamelbreedtes. 50 millimeter en 65 millimeter. De vijf centimeter lamellen zijn het populairst en verkrijgbaar in vele soorten hout, kleuren en afwerkingen.

Bamboe jaloezieën

De meest verkochte houten jaloezieën zijn op dit moment de zwarte bamboe jaloezieen. De bamboe jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende natuurlijke tinten, maar ook met gelakte afwerking. Denk hierbij aan lichte houtkleur, wit, grijstinten, taupe en zwart.

Jaloezieën voor vele raamtypen

Ook als je een raam met een schuine zijde of punt hebt, is het vaak mogelijk om houten jaloezieën op maat te laten maken. Dit type jaloezie is echt vakwerk en geeft je de mogelijkheid om ook je afwijkende ramen te voorzien van kwaliteits raambekleding. 

Als je graag houten jaloezieën wil bevestigen aan een draaikiepraam of deur, dan is het mogelijk om ze te laten voorzien van staaldraad zijgeleiding. Door de zijkanten van de lamellen loopt dan een staaldraad, die aan de onderzijde wordt vastgezet aan het kozijn of de deur. Als je je raam of deur dan opent, dan blijven de jaloezieën ook mooi op hun plek.

Houten jaloezieën met koordbediening

Standaard worden houten jaloezieën bediend met koorden. Zowel het optrekken als het kantelen van de lamellen gebeurt met een koordsysteem. Je schuift de koorden eenvoudig op en neer voor het draaien van de lamellen. Bij het optrekken trek je het koord een stukje opzij om het op de rem te zetten. Zo kun je je jaloezieën bijvoorbeeld een stukje hoger laten hangen zodat je aan de onderzijde volledig vrij zicht hebt. Doordat de lamellen vrij breed zijn, is dit echter niet nodig voor optimaal zicht naar buiten. Als je de lamellen horizontaal kantelt, dan heb je veel zicht naar buiten.

Houten elektrische jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen ook worden voorzien van een motor die de lamellen laat kantelen en optrekt. Er zijn vele opties mogelijk. Zo zijn er motoren die je dient aan te sluiten op het lichtnet, maar ook motoren die met een oplaadbare accu werken. Ideaal als je geen stroomaansluiting hebt bij je raampartijen.

Qua bediening bij elektrische jaloezieën kun je kiezen voor de “ouderwetse” wandschakelaar. Daarnaast is het mogelijk om de jaloezieën aan te sturen met app op je telefoon of met een afstandsbediening. Als je meerdere jaloezieën hebt, kun je ze allemaal tegelijk aansturen, in groepen of allemaal apart. 

Je kunt er ook voor kiezen om de motoren aan te sluiten op je eigen domotica systeem.

Ladderband of koord

Standaard worden jaloezieën afgewerkt met ladderkoord. Het is ook mogelijk om ladderband bij je jaloezieën te bestellen. Deze zijn verkrijgbaar in drie breedtes, van heel smal tot breed. Let wel op, bij ladderband is de kans dat niet alle lamellen helemaal sluiten groter dan bij ladderkoord. 

 

https://marasol.nl/houten-jaloezieen/