Aeroxspecials
Image default
Woningen

Waarom een verhuisbedrijf in Den Haag vinden moeilijk kan zijn

Verhuizen in Den Haag kan stressvol zijn
Jaarlijks verhuizen er vele gezinnen in Den Haag. Veel mensen verhuizen zelf, maar als je gelukt hebt kan je een verhuisbedrijf betalen. Dat is erg fijn, want dat scheelt een hoop moeite en gedoe. Verhuizen is namelijk veel werk, en ook nog eens zwaar. Daarnaast levert het veel stress op. Zoveel zelf, dat verhuizen in de top 3 meest stressvole zaken in het leven staat. Dit is ook in Den Haag het geval. Volgens het CBS verhuisden in 2018 63.136 mensen in Den Haag. Dat is een hele hoop! Dat betekent ook een hele hoop stress. 

Verhuizen met een Verhuisbedrijf
Wil je minder stress? Dan kies je ervoor om een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Denk echter niet dat je met elk verhuisbedrijf verzekerd bent van een stressvrije verhuizing! Dat is naief. Er zijn in Den Haag namelijk veel illegale verhuisbedrijven actief. Deze zorgen voor een hoop ellende. In plaats van stressvrij te verhuizen, levert dit alleen maar meer stress op. Zo gebeurt het vaak dat ze veel schade maken, die ze vervolgens niet vergoeden. Dan zit je met de gebakken peren. Maar het kan nog erger. Zo zijn er ook verhuisbedrijven die helemaal niet op komen dagen. Dan heb je natuurlijk een groot probleem. Zeker als je de volgende dag je woning moet opleveren. Dat kan je een boete van duizenden euro’s opleveren. En dan is de verhuizing nog niet eens geweest. Ook komt het voor dat verhuisbedrijven vlak voor de verhuizing failliet gaan. Dan ben je nog eens je geld kwijt ook.

Waar je goed op moet letten
Hopelijk heb ik jullie nu wakker gemaakt, en snap je dat je niet de eerste de beste verhuizer in moet schakelen. Zeker bij verhuizers is goedkoop vaak duurkoop is. Deze verhuisbedrijven zijn zo goedkoop, omdat ze anders helemaal geen klanten kunnen krijgen. Ze kunnen goedkoop werken door zich niet aan de wet te houden, belasting niet te betalen en niet verzekerd te zijn. Aan het eind van de rit zit je vaak met een hoop ellende, en heb je dikke spijt. Hollanders zijn vaak koopjesjagers, maar als je om middernacht pas klaar bent met je verhuizing, en alles onder de schade zit heb je spijt. Wat mensen écht willen is een stress- en schadevrije verhuizing. 

Ga altijd voor een Erkende Verhuizer
Als je goed wilt verhuizen, moet je een Erkend Verhuisbedrijf Den Haag nemen. Deze houden zich aan de wet, en hebben goed opgeleid en ervaren personeel. Ook zijn ze altijd verzekerd. Meestal gaat alles goed, maar verhuizen blijft mensenwerk. Als er toch wat fout gaat, wordt het goed opgelost. Meestal gaat er bij deze bedrijven juist niets fout, maar áls het gebeurd, is er niet zoveel aan de hand. Je meubels worden dan namelijk netjes vergoed door het verhuisbedrijf. Ook aan de ervaring van de erkende verhuizers heb je veel. Doordat ze veel ervaring hebben, verloopt alles soepel. Je hebt dus geen ergernis van verhuizers die elke keer met je meubels tegenaan stoten. 

Extra diensten
Een extra reden om voor een erkende verhuizer te kiezen, is dat ze vaak extra diensten aanbieden. Zo kunnen ze ook voor je inpakken, uitpakken, meubels monteren, etcetera. Dat is erg handig voor als je een druk leven hebt, of gewoon helemaal ontzorgt wilt worden. Je bent dan vaak in één of twee dagen overal vanaf. Heerlijk toch? Wat niet onbelangrijk is bij een verhuizing in Den Haag, is dat het verhuisbedrijf over een verhuislift beschikt. Den Haag heeft namelijk veel appartementen en bovenwoningen, dus een verhuislift is meestal noodzakelijk. Zeker als je veel grote meubels heft, die passen meestal niet in de lift. En heb je al nagedacht over opslag? Dit is vaak nodig tijdens een verhuizing. Zeker als je naar een nieuwbouwhuis gaat verhuizen komt dit vaak voor. Maar het kan ook zijn dat je nog geen nieuwe woning hebt gevonden. Of misschien ga je wel naar het buitenland. Een goed verhuisbedrijf laadt alle spullen bij jou voor de deur in een container. Slechte verhuisbedrijven slaan het op bij een self-storage, en moeten daardoor alles dubbel inladen en uitladen. Dat is niet goed voor je spullen, omdat hierdoor extra kans op schade is. Niet doen dus.

Al met al genoeg om over na te denken. Kies in ieder geval altijd voor een erkende verhuizer. Let daarbij ook op de uitstraling van het wagenpark. Oude verhuiswagens duiden erop dat het niet goed gaat met het verhuisbedrijf. Dat heeft meestal een reden. Let ook op de reviews op internet. Deze spreken vaak boekdelen over de kwaliteit van het bedrijf. Ik wens jullie veel succes bij het uitzoeken van een goed verhuisbedrijf. 

 

 

https://www.oomenverhuizers.nl