Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Wandelen om af te vallen: lees hier 3 tips

Regelmatig wandelen biedt veel potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies. Het is ook een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve vormen van lichaamsbeweging die iemand kan doen. Veel mensen kunnen regelmatig wandelen en de vruchten plukken van een actievere levensstijl. Lees hier tips over afvallen door wandelen.

Het tempo opvoeren

Net als bij hardlopen, zwemmen en andere vormen van aërobe lichaamsbeweging, maakt het tempo een verschil. Iemand verbrandt meer calorieën met een stevig tempo dan met een langzamer tempo.

Een studie gepubliceerd in Medicine & Science in Sports and Exercise toonde aan dat wanneer mensen hun tempo verhogen tijdens het hardlopen, ze meer calorieën verbranden. Deze studie toonde ook aan dat de groep hardlopers in totaal minder woog dan de wandelaars, wat suggereert dat snelheid een directe invloed heeft op het aantal calorieën dat iemand verbrandt tijdens het sporten.

Het verhogen van het tempo betekent echter niet dat iemand moet gaan rennen. In plaats daarvan zal stevig wandelen extra calorieën verbranden om te helpen bij gewichtsverlies.

Het dragen van een verzwaard vest

Door extra gewicht toe te voegen aan een training verbrandt u meer calorieën.

Zwaardere mensen verbranden meer calorieën omdat hun lichaam meer energie nodig heeft om dezelfde taak uit te voeren dan iemand die niet zo zwaar is; het dragen van een verzwaard vest tijdens het lopen moedigt iemands lichaam aan om harder te werken tijdens een wandeling.

In een studie werd geconcludeerd dat personen die met een snelheid van 2,5 mijl per uur op een vlakke ondergrond liepen terwijl ze een verzwaard vest droegen dat 15% van hun gewicht woog, 12% meer calorieën verbranden dan een persoon die geen vest droeg.

Iemand die een gewichtsvest droeg dat 10% van zijn lichaamsgewicht vertegenwoordigde en in hetzelfde tempo liep op een helling van 5-10%, verbrandde gemiddeld 13% meer calorieën.

Hoewel een vest met gewichten kan helpen extra calorieën te verbranden, moet iemand vermijden enkel- of polsgewichten te dragen of gewichten in zijn handen te dragen. Beide praktijken kunnen leiden tot onevenwichtige spieren en blessures.

Men moet echter altijd voorzichtig zijn met het dragen van een verzwaard vest. Zoals bij elke nieuwe oefening, moet iemand met zijn arts overleggen voordat hij een gewichtsvest gaat gebruiken. Mensen met rug- of nekklachten mogen geen gewichtsvest gebruiken.

Mensen die veilig een verzwaard vest kunnen dragen, zullen waarschijnlijk verbeteringen zien in het aantal calorieën dat ze verbranden.

Bergop lopen

Om de verbranding van calorieën te helpen verhogen, moet een persoon regelmatig bergopwaarts lopen.

Voor sommigen betekent dit het verhogen van de helling van de loopband, terwijl anderen misschien meer heuvels in hun outdoor wandel routine willen opnemen.

Een persoon moet ernaar streven om twee tot drie keer per week een heuvel, trap of helling op te lopen. Lees hier meer over Een Maatje Minder.

http://eenmaatjeminder.nl