Aeroxspecials
Image default
Woningen

Wat doet een olijfgroene muur met de sfeer in huis?

Heb je net een nieuw huis gekocht, misschien wel je allereerst eigen huis en ben je nog aan het zoeken welke kleuren of welke stijl je in huis gaat gebruiken? Wanneer je een eigen huis koopt en als eerst je eigen stijl mag inrichten is het altijd lastig. Je hebt een wit doek voor je en alles is mogelijk. Er is ook ontzettend veel mogelijk en dat maakt de keuze nog lastiger. In dit artikel vertel ik je vooral veel over de kleur olijfgroen en hoe je deze kunt combineren als je bijvoorbeeld voor een olijfgroene muur kiest. Je kunt de kleur natuurlijk ook alleen in de meubels of accessoires terug laten komen, maar op de muur is deze ook prachtig te combineren. 

Hoe creëer je sfeer met een olijfgroene muur?

  • Olijfgroen is een kleur die in veel verschillende tinten te gebruiken is. De kleur geeft direct een sfeervolle en natuurlijke sfeer in huis, ongeacht met wat je deze kleur combineert. Je kunt er meteen een hele natuurlijke en jungle achtige sfeer van maken wanneer je deze combineert met houten kasten en wanneer je veel planten neerzet. 

  • De olijfgroene muur kan ook juist een hele rustige en stijlvolle sfeer in huis geven. Ben je hier naar opzoek? Ga dan voor de kleur Olive of Bancha van Farrow & Ball. Combineer deze kleur met een strakke klassieke hout kleur gebruikt daarbij mooie zwart stalen elementen zoals bijvoorbeeld een grote bloemenvaas of een tv kast. 

  • Olijfgroen kan soms zelfs neigen naar een hele lichte bijna grijsachtige tint. Deze kleur kun je heel goed combineren met lichtgrijze en witte elementen in de slaapkamer. Het geeft een heel mooi licht en groot effect aan de kamer. Je kunt er nog een mooie grote groene plant bij plaatsen om net een iets levendiger effect te geven aan de ruimte.