Aeroxspecials
Image default
Winkelen

Wat is er allemaal mogelijk met huiden en vachten?

Er worden vaak huiden en vachten gebruikt voor aankleding van je woning. Dit moet natuurlijk wel je stijl zijn en bij je passen, maar er kan heel veel mee.

Hoe zou je een huid of vacht kunnen gebruiken en wat voor varianten zijn er allemaal? Wij geven je een indruk wat er allemaal mogelijk is! 

Huiden van een koe, rendier etc.

Een huid van een koe of rendier heb je in veel verschillende soorten en maten. De huid wordt vaak gebruikt als een vloerkleed bijvoorbeeld een koeienhuid vloerkleed. Deze zijn er in het klein t/m heel groot. Denk hierbij aan ca 120 cm t/m ca 3 meter. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je kamer is waar je de huid in wilt leggen, zodat je een passende grote huid kan kopen. Buiten de maat heb je veel verschillende kleuren zowel natuurlijk als geverfd. Als je zelf van klussen houdt en creatief bent; kan je ook een koeienhuid kopen en daar vervolgens mooie meubels van maken. Met een koeienhuid kan je veel koeienhuid decoratie maken.

Wat voor soort koeienhuid decoratie kan je allemaal maken?

Als we het hebben over koeienhuid decoraties dan hebben we het over een heel breed begrip. Je kan van koeienhuid veel verschillende decoratie maken denk hierbij aan: koeienhuid poef, koeienhuid kussen of een stoel met een gedeelde van koeienhuid. Ook kan je er bankjes mee bekleden en ga zo maar door!

Waar kan je een leuke schapenvacht voor gebruiken?

Zoals dus hierboven aangegeven wordt een huid vaak gebruikt als vloerkleed en een schapenvacht wordt juist weer veel waker gebruikt om over de bank/bankleuning, stoel of over tafel te leggen. Het geeft een leuke sfeer en breekt toch wel het gehele plaatje. Je kan je bank ook aankleden met een paar schapenvacht kussens. Er zijn hier ook weer veel varianten. Texels, IJslands, kort harig en langharig.

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/