Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

Wat kun je doen aan krassen op je auto?

Een of meerdere krassen op je auto zijn erg vervelend. Helaas kun je niet altijd toezicht hebben op alles wat er om je auto heen gebeurd. Er kan bijvoorbeeld iemand langslopen met een tas wanneer jij ergens geparkeerd staat. Of een kind dat net met de fiets langs de lak van je auto rijdt in een woonwijk. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid om deze krassen vakkundig te behandelen. Polijsten zorgt er voor dat krasjes en doffe plekken in de lak van de auto worden weggewerkt. Bij kleine beschadigingen kost dit vaak niet veel tijd en geld. Wil jij je auto polijsten Amsterdam en ben je benieuwd naar deze behandeling? Lees meer over de behandeling in dit artikel.

Hoe gaat polijsten in zijn werk?

Polijsten is eigenlijk heel simpel en vergelijkbaar met het opnieuw lakken van een deur. Het begint met het voorzichtig afschuren van de laklaag zodat er een egale ondergrond wordt gecreëerd. Vervolgens wordt deze ondergrond vakkundig schoongemaakt zodat de lak eroverheen kan worden aangebracht. De afwerking van de lak gebeurd met coating en wax. Dit geeft een optimaal en duurzaam resultaat. Een nadeel aan polijsten is dat het alleen kleine krasjes op de oppervlakte kan wegwerken, doordat alleen de bovenste laklaag wordt geschuurd. Krassen die dieper liggen kunnen daardoor niet met polijsten worden verholpen. Vaak zijn er ook andere beschadigingen aan de auto wanneer de krassen dieper liggen, zoals deuken. Bij hele kleine beschadigingen kan de methode spotrepair worden ingezet. Dit is vaak een goedkopere oplossing dan polijsten.

Hoeveel kost het?

Polijsten is een goede oplossing voor krasjes op je auto en wordt vaak gekozen. De prijs van polijsten hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de grote van de oppervlakte die gepolijst dient te worden een rol. Daarnaast is het soort lak dat opnieuw moet worden aangebracht ook van invloed op de prijs. Een kleine kras kan al worden behandeld vanaf €99. Maar bij grotere krassen of meerdere oppervlaktes kan dit al gauw oplopen naar enkele honderden euro’s. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren welke methode het beste kan worden ingezet zodat je niet teveel betaald.