Aeroxspecials
Image default
Woningen

Wat zijn de eigenschappen van een PVC vloer nou precies?

Vind je het erg om een vloer in je huis te leggen? Raak niet in de war; een eenvoudige en duurzame vloer die u kunt kiezen is er. Vinylvloeren is een van de beste keuzes om de langdurige kwaliteit en de betaalbaarheid ervan in het oog te houden. Vooral wanneer u nadenkt over de vloer van badkamers en keuken, is een vinylvloer de beste optie. Bijvoorbeeld de moduleo mountain oak wordt vaak gekozen.

Trend van het installeren van vinylvloeren neemt toe met de dag. Niet alleen de duurzaamheid en betaalbaarheid is de belangrijkste reden, maar het heeft ook een breed scala om uit te kiezen. Er zijn verschillende ontwerpen, kleuren en types en de prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal dat wordt gebruikt in de productie. Laten we de kenmerken van deze vloer in detail bespreken.

Wat moet je echt weten over vinyl vloeren

Vinylvloer is in principe een bouwmateriaal gemaakt van polyvinylchloride genaamd PVC. Het is gemaakt van gemanipuleerde producten in plaats van het originele materiaal. Vergelijkbaar met linoleum, maar is duurzamer. Het kan worden gebruikt in commerciële ruimtes zoals kantoren, winkelcentra en in woonwijken zoals slaapkamers, keukens en badkamers.

Keuze uit verschillende soorten

Er zijn in principe twee soorten van deze vloer. De ene heet geprint vinyl en de andere is ingelegd vinyl. De geprinte vloer bevat een dun vel vinyl en is voorzien van een coating van geprint papier. Het is goedkoop in kosten en is niet veel duurzaam, terwijl het ingelegde vinyl dikker is in bladsterkte en duur is. Beide zijn zowel in de vorm van vellen als tegels op de markt verkrijgbaar.

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer

Vinyl is minder kostbaar, gaat lang mee en is gemakkelijk te onderhouden. Het is zeer goed bestand tegen vocht en deze kwaliteit maakt het de beste optie voor de badkamers en keukenvloeren. Het kan de grote vloerbedekking zijn voor gebieden met veel verkeer, zoals kantoren, winkelcentra en scholen. Het is ondertapijt geeft comfort aan de voet en voegt isolatie toe.

Wat zijn de nadelen van een pvc vloer?

Een van de grootste nadelen van vinylvloeren is dat ze niet kunnen worden gerepareerd of gepolijst. Na verloop van tijd, wanneer hij zijn glans verliest, ziet hij er saai uit en kan hij verslijten. Hoewel het minder kostbaar is dan andere vloeren, heeft het in vergelijking met andere vloeren een korte levensduur. Het is ook gevoelig voor zonlicht en kou en kan vervagen of barsten.

Bij de keuze voor vinylvloeren moet u rekening houden met de installatie, de kosten en het type van het vinyl. Gebruik ingelegde vinylvloeren voor gebieden met veel verkeer, zoals winkelcentra, kantoren en scholen. Gedrukte vinylvloeren zijn het beste voor gebieden met weinig verkeer, zoals persoonlijke slaapkamers. Gebruik tegels als u meer ontwerpen wilt en het is ook gemakkelijk te installeren op uw eigen. Maar als je een krap budget hebt, ga dan voor vinylvloeren, want die zijn goedkoper dan tegels.

https://vloerenbaas.nl/gietvloeren-vloerenbaas/