Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de twee hoofdtypen visgraatvloeren?

Het visgraatpatroon op parketvloeren is een van de meest tijdloze populaire patronen. Dit unieke patroon wordt visgraat genoemd vanwege de gelijkenis met het visgraat van een haring. Het unieke van dit vloerpatroon kan ook niet worden verkregen bij het gebruik van andere patronen en het kan worden gebruikt voor klassieke, traditionele en moderne bouwvormen en interieurs. U hoeft zich geen zorgen te maken over het volgen van veranderende trends, want deze parketvloer ziet er altijd esthetisch mooi uit. Visgraat vloeren worden meestal gebruikt als alternatief voor houten vloeren omdat het klassiek maar tijdloos is. Er zijn twee hoofdtypen visgraatvloeren, namelijk massief houten vloeren en laminaatvloeren.

Massief houten visgraatvloer

De oudste en meest populaire visgraatvloer is gemaakt van massief hout. Eigenlijk is het moeilijk om de look en feel van hardhouten vloeren te veranderen. Eiken wordt gebruikt om de meeste massieve visgraatvloeren te maken. Een van de ongewenste effecten van massief houten vloeren is dat ze niet bestand zijn tegen vloeistoffen. De massief houten visgraatvloer heeft extra zorg nodig om zijn uitstraling te behouden. Als de massief houten visgraatvloer de juiste verzorging krijgt, blijft deze parketvloer lang goed behouden. Behandel de vloer volgens het materiaal. Pas daarnaast het materiaal aan op de plaats van de vloer.

Laminaatvloer

Laminaat houten parket of laminaatvloer is een ontwikkelde vorm van massief houten vloeren. Laminaatparket is gemaakt van zaagsel vermengd met hars, heeft een dikte van 8 mm tot 12 mm en een lengte van ongeveer 1,28 m – 1,3 m. Laminaat houten parket heeft een kliksysteem aan de rechter- en linkerkant (in elkaar grijpend) wat het installatieproces vergemakkelijkt. Laminaatvloeren hebben verschillende voordelen ten opzichte van massief houten vloeren. Een van de voordelen is dat het goedkoper is dan massief houten vloeren. Bovendien wordt het geleverd met een garantie dat het bestand is tegen morsen, krassen en deuken in huis.Laminaatvloeren kunnen worden geïnstalleerd op plaatsen zoals de kelder, keuken of elke kamer waar een visgraatvloer problematischer zou zijn. Dit komt omdat hogedruklaminaatvloeren uitstekend geschikt zijn voor toepassingen met een hoge luchtvochtigheid, en het is gemaakt met een speciale lijm die de opname van vocht vermindert.

 

Gerelateerde artikelen

Kies ik voor een zitmaaier of een robotmaaier?

Dakonderhoud voor de zomer maakt onze calamiteitendienst overbodig

Een Austria binnendeur of een Java terrasdeur bestel je online