Welke maat laptoptas heb ik nodig?

Geplaatst door

Als je net een laptop gekocht hebt, dan wil je hier natuurlijk zo voorzichtig mogelijk mee zijn. Een laptoptas is daarom echt een must als je de laptop ergens mee naartoe wilt nemen. Het is namelijk niet zo goed voor een laptop om deze onbeschermd zomaar in een tas te doen, want dan loop je bijvoorbeeld kans dat de laptop ergens tegenaan stoot. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kopen van een laptoptas.

Welke maat laptop?

Om te beginnen is het slim om te weten welke laptopmaat je hebt, want er bestaan verschillende groottes. Je kunt het formaat makkelijk te weten komen door een meetlint of liniaal diagonaal over het scherm te leggen en dit op te meten, zonder de randjes erbij. Reken dit om naar inches, want laptopformaten worden altijd in deze eenheid weergegeven.

Wat voor tas?

Als je erachter gekomen bent welk formaat je laptop heeft, kun je op zoek gaan naar een leuke laptoptas. Gelukkig is er veel keuze, want tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld laptoprugzakken, -handtassen, -schoudertassen, -shoppers en nog veel meer. Je kunt dus eigenlijk gewoon een tas uitzoeken die je normaal ook zou dragen, alleen dan met een laptopvak erin. Dit laptopvak is belangrijk, omdat het gewatteerd is en dus extra bescherming biedt voor je laptop. In principe zou je een grotere laptoptas wel kunnen gebruiken voor een kleinere laptop, dus bijvoorbeeld een 17 inch laptoptas voor een 15 inch laptop. Bedenk dan wel dat je laptop heen en weer kan schuiven in het laptopvak en dat dit mogelijk schade kan opleveren aan het apparaat.

https://www.marington.nl/laptoptassen/