Aeroxspecials
Image default
Woningen

Wonen in Amsterdam of Almere?

Voor velen een moeilijke keuze; verhuizen naar de geliefde stad Amsterdam of toch beter naar die heerlijke, rustige woonwijk in Almere?

De verschillen

Laten we beginnen met het belangrijkste, de prijzen. In Amsterdam is alles duurder, hou er daarom dus ook rekening mee dat het leven daar ook duurder is. De boodschappen, de benzine, de parkeerkosten, de sportclubs, het uitgaan en noem maar zo op. Daarnaast is Amsterdam de meest toeristische stad van Nederland (logisch) en zul je overal wel mensen met hun rolkoffertjes voor bij zien komen, van toeristen uit eigen land tot internationale vakantiegangers.  Als we alleen al kijken naar deze 2 punten dan scoort Almere meteen het hoogst.

Huis kopen

Je kunt in beide steden zowel kopen als huren, logisch want het kopen van een huis in deze tijd is niet meer zo makkelijk. Het voordeel van Almere is dat de woningen daar een stuk betaalbaarder zijn dan in Amsterdam. Het kopen van een huis in Amsterdam is daarentegen enorm lastig, de concurrentie is groter dan ooit en kopers gaan de strijd aan door de enorme over biedingen. Omdat de prijzen hier zo hoog liggen is het krijgen van de juiste hypotheek vaak ook moeilijker.  Je zou hiervoor kunnen kijken naar hypotheek huis kopen Almere. In Almere is het kopen van een huis namelijk nog te overzien, zeker als je kiest voor een buurt die verder van Amsterdam af ligt. Mocht je willen weten wat jouw opties zijn, dan zou je het beste via internet op zoek kunnen gaan naar een hypotheek huis kopen almere.

https://rockethypotheken.nl/huis-kopen-almere/