Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Zorg voor een digital checklist

Maak het uw medewerkers zo makkelijk mogelijk. Werk maken van duidelijke digital checklist loont. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers weten waar ze aan toe zijn, waar ze op moet letten en waar ze wellicht op beoordeeld worden is het verstandig te werken met duidelijke instructies.

Visuele werk instructies

Ook kan het prettig zijn om een ​​geïllustreerde digitale functiebeschrijving te geven. Zorg ervoor dat belangrijke zaken niet alleen op papier staan, maar ook zichtbaar. Zorg ervoor dat u foto’s gebruikt voor uw details. Op deze manier wordt het geen zoekbeeld, maar een echte substantiële verbetering.

stap voor stap

Meestal gebruikt u digital checklist om het uiteindelijke doel te bereiken. Zoals het repareren van machines, het schrijven van teksten of het uitvoeren van onderhoud. Het hangt alleen af ​​van uw werk. Om niet alle informatie in één keer op het hek te gooien, kan het helpen om stap voor stap een korte en duidelijke uitleg te geven.

Heldere taal

Wat voor u normaal is, kan voor anderen een hele nieuwe wereld zijn. Probeer bij het schrijven van een digitale functieomschrijving op de juiste manier rond de lezer te bewegen. Zeg liever teveel dan te weinig. En leg specifiek uit waarom iemand iets heeft gedaan.

Werk door en voor medewerkers

Laat medewerkers hun eigen digital checklist maken. Zij zijn de mensen die in de praktijk met hen samenwerken en als geen ander weten waar ze op moeten letten. Daarnaast kan het zorgen voor meer participatie en motivatie. Een goede begeleiding kan hen ook een dieper begrip van de job geven, en u gaat sommige taken kritischer uitvoeren.

https://ezfactory.nl/en/digital-checklist/