Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

10 stappen om uw carrière te managen

vacatures

Als je voorbereid wilt zijn op wat er ook gebeurt en je eigen carrière wilt beheren in plaats van het aan je baas over te laten, dan zijn hier tien stappen die je moet nemen.
10 tips om je carrière te managen
1. Vergeet wat uw functietitel is en hoe uw verantwoordelijkheden zijn gedefinieerd. Concentreer u op het zakelijke probleem dat u oplost.
2. Kijk eens goed naar dit probleem, deze zakelijke uitdaging die u oplost.
Hoe manifesteert het zich doorgaans in de organisatie, en welke waarde heeft het voor de organisatie als iedereen het negeert?
3. Zijn er andere werkgevers binnen uw bereik die hoogstwaarschijnlijk hetzelfde type probleem in hun bedrijf zullen ervaren? Maak een lijst van deze bedrijven.
4. Volg deze organisaties op LinkedIn, onderzoek ze vanaf hun websites – hoe betrouwbaar uw huidige baan u ook lijkt.
5. Maak een plan voor je eigen loopbaanontwikkeling. Wat wil je voor de rest van je werkzame leven? Hoe ver zal je huidige baan je op dit pad brengen en wanneer moet je plannen voor een nieuwe toetreding tot de arbeidsmarkt?
6. Houd uw netwerk van contacten levend en gemobiliseerd.
Eens per week lunchen of koffie drinken met iemand zal je zelfvertrouwen op wonderbaarlijke wijze vergroten, en het is veel belangrijker dan een andere to-do-lijst door te halen die je baas je heeft gegeven.
7. Als je werk je hele leven heeft overgenomen, geef jezelf dan opzettelijk wat vrije tijd – elke dag een paar minuten meer.
Als je met je hoofd aan het werk gaat, wordt het een te handig excuus om niet in de spiegel te kijken en jezelf geen openhartige vragen te stellen: ‘Ben ik gelukkig? Bewandel ik mijn eigen pad? “
8. Stel jezelf voor over een jaar, over vijf, over tien jaar.
Wat wil en wil je bereiken op elk van deze datums? Houd een dagboek bij en schrijf erin – schrijf over uw carrièreplannen.
9. Kijk vooruit en stel je voor wat je over een jaar in je huidige baan zult hebben.
Als je daar nog een jaar blijft, wat kun je dan aan je cv toevoegen dat er nu niet op staat? Als je baan je geen gestage stroom aan nieuwe avonturen, kennis en vaardigheden oplevert, dan is het misschien tijd om een ​​geheime zoektocht naar een baan te beginnen.
10. Streef naar hoger dan een andere promotie of een behoorlijke salarisverhoging na de eerstvolgende jaarlijkse beoordeling. Dit is niet zo belangrijk. En het belangrijkste is de kostbare en laatste tijd van uw leven op onze planeet. Hoe investeer je in deze meest waardevolle bron van je? “

https://vacatures.today/cat/Accounting1.html

https://www.vindazo.be