Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

4 essentiële tips voor de aanschaf van transportrollen

Ben je op zoek naar nieuwe transportrollen voor je productielijn of magazijn? Dan weet je dat een goede keuze essentieel is voor een soepele en efficiënte werking. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Hieronder vind je vier belangrijke punten die je niet over het hoofd mag zien.

1. Bepaal het Juiste Type Rol

Transportrollen komen in allerlei soorten en maten, elk met hun specifieke eigenschappen en toepassingen. Zo zijn er aangedreven rollen, niet-aangedreven rollen, en speciale varianten zoals conische rollen voor bochten. Kijk goed naar wat je nodig hebt voor jouw toepassing. Heb je rollen nodig die bestand zijn tegen hoge temperaturen, of juist rollen die geschikt zijn voor vochtige omgevingen? Maak een weloverwogen keuze om te zorgen dat je investering aansluit bij de behoeften van jouw bedrijfsprocessen.

2. Let op de Draagcapaciteit

Een ander cruciaal aspect is de draagcapaciteit van de rollen. Deze moet afgestemd zijn op het gewicht van de producten die je wilt vervoeren. Als de rollen niet geschikt zijn voor het gewicht, kunnen ze sneller slijten of zelfs breken, wat kan leiden tot stilstand en extra kosten. Controleer dus altijd de specificaties en kies rollen die het gewicht van jouw producten aankunnen.

3. Materiaalkeuze is Bepalend

Het materiaal van de transportrollen beïnvloedt niet alleen de duurzaamheid, maar ook de wrijving en het geluidsniveau. Stalen rollen zijn bijvoorbeeld sterk en duurzaam, terwijl kunststof rollen lichter zijn en minder geluid produceren. Afhankelijk van de toepassing en de werkomgeving kun je een keuze maken die het beste past bij jouw situatie.

4. Overweeg de Onderhoudsbehoefte

Sommige transportrollen vereisen meer onderhoud dan andere. Als je kiest voor rollen met een lage onderhoudsbehoefte, kun je op lange termijn tijd en geld besparen. Overweeg bijvoorbeeld rollen met een goede afdichting om te voorkomen dat vuil en stof de werking beïnvloeden. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor een constante prestatie.

https://www.acb-transportbanden.nl/