Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Het beste koffieapparaat voor liefhebbers van koffie

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan weet je dat niet elke koffie even lekker smaakt. Geen enkel koffieapparaat maakt namelijk dezelfde koffie. Er zijn veel verschillende koffieapparaten op de markt en daarom is het vaak moeilijk om er een aan te wijzen als dé beste. Maar liefhebbers van koffie neigen toch vaak naar dezelfde soort apparaten.

1. Volautomatische koffieapparaat

Als je graag een grote variatie aan koffie wilt kunnen zetten, dan is een volautomatisch koffieapparaat het beste koffieapparaat voor jou. Liefhebbers van koffie wisselen graag vaak af in de koffie die zij drinken. Wakker worden met een espresso en een cappuccino bij de lunch. Met een volautomatisch koffieapparaat kun je alle soorten koffie klaarmaken. Je hebt vaak de optie voor een espresso of een lungo. Het apparaat regelt zelf de hoeveelheid water die het moet toevoegen aan de koffie. Een volautomatisch koffieapparaat is vaak uitgerust met een melkschuimer zodat je een lekkere latte macchiato kunt maken. Als je het heel uitgebreid wilt maken, dan kun je zelfs een waterfilter in de watertank plaatsen, waardoor kalk en magnesium uit het water wordt gefilterd. Dit soort koffieapparaten kunnen vaak wel veel onderhoud vergen. Maar jouw favoriete koffieapparaat verdient dan ook een goed onderhoud.

2. Nespresso

Liefhebbers van koffie kiezen ook vaak voor een Nespresso koffieapparaat. Er zijn verschillende soorten Nespresso modellen. Er is niet per se een beste koffieapparaat. De meeste Nespresso apparaten lijken ontzettend veel op elkaar. Je kunt voor dit apparaat koffiecups gebruiken. Deze zijn er in veel verschillende soorten en smaken. Je kunt hiermee espresso’s en lungo’ s maken. Maar ook een latte macchiato of een cappuccino is mogelijk als je een melkopschuimer bij het apparaat koopt.

3. Senseo

Wil je liever een koffieapparaat met pads? Veel liefhebbers van koffie kiezen ook voor een Senseo apparaat van Philips. Met koffiepads is koffiezetten heel eenvoudig. Je kunt makkelijk twee kopjes tegelijk zetten door twee pads in de machine te plaatsen. Ook hier heb je een kleine selectie aan smaken. Er zit geen melk opschuimer bij een Senseo apparaat. Er zijn genoeg liefhebbers van koffie die de voorkeur geven aan een simpele koffie. Een Senseo apparaat is dan het beste koffieapparaat. Na filterkoffie, is Senseo vaak de goedkoopste optie.

4. Filterkoffieapparaat

Kom je uit een familie met liefhebbers van koffie? Dan zal je vaak grote hoeveelheden in een keer moeten zetten. Een filter koffieapparaat is dan het beste koffieapparaat voor jou. Ook hiermee kun je heerlijke koffiezetten als je de juiste bonen kiest. Filterkoffie komt vaak al gemalen in de verpakking. Geen nood dus om nog eerst zelf de bonen te hoeven malen.