Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over ratten bestrijden

De rat is een cultuurvolger, wat betekent dat het beestje graag dichtbij de mens leeft. Een rat houdt net als wij, ook van lekker eten. Ze voeden zich daardoor voor het grootste deel van ons afval. In de afgelopen jaren is er een toename van het aantal ratten in Nederland. Ben jij een van die pechvogels die daar overlast aan over heeft gehouden? Dan ben je bij het juiste adres! Hieronder volgt alles wat je moet weten over het bestrijden van ratten.

Overlast door ratten

Wanneer je denkt dat ratten maar enge en vieze beesten zijn heb je volkomen gelijk! Naast het piepende geluid, de voetstapjes in uw plafond en het irritante geknaag (wat de meeste mensen al misselijk maken vinden) zijn ratten ook nog eens een gevaar voor je gezondheid. Ratten dragen namelijk gemakkelijk infectieziektes over, het is dus van groot belang dat deze beestjes bestreden worden. Wanneer dit niet gebeurt, zal de rattenpopulatie binnen een korte tijd stevig toe kunnen nemen. Met alle gevolgen van dien!

Tips voor het bestrijden van ratten

Ben je bijvoorbeeld een restauranteigenaar die het zich niet kan veroorloven om geassocieerd te worden met deze vieze beestjes, of heb je thuis ontzettend veel last van ratten? Dan volgen hier een aantal tips over hoe u ratten kunt voorkomen of bestrijden.

  • Zorg dat je vuilnis altijd goed afgesloten opgeborgen zit, in dichte zakken en vuilnisbakken. Zodat ratten er niet bij kunnen komen.

  • Laat geen eten in huis rondslingeren. Zorg dat al het voedsel goed verpakt zit in bakjes en verpakkingen. Op deze manier maakt u uw huis geen aantrekkelijke verblijfplaats voor de ratten.

  • Pas op met vogelvoer als bijvoorbeeld vetbollen of nootjes. Vogels zijn niet de enigen die hier van snoepen, ratten vinden dit ook erg lekker.

  • Gebruik rattengif binnenshuis. (Buitenshuis is verboden voor particulieren) Let wel op dat je het buiten het bereik van huisdieren en kinderen houdt. Je wilt natuurlijk niet dat zij de ratten voor zijn.

Professionele hulp

Wanneer je rekening hebt gehouden met de hierboven genoemde tips, maar nog steeds last hebt van ratten, dan is de hulp van een professionele bestrijder zeker nodig. Ratten bestrijden is een vak apart, zeker omdat vanaf 2023 geen gif meer mag worden gebruikt, zowel binnen als buiten huis.  De kennis en apparatuur van een verdelger wordt dus nog belangrijker in de strijd tegen de rat. Maar niet getreurd! Er staat een bestrijder bij jou in buurt dag en nacht klaar voor je. Hij zal jouw rattenprobleem binnen een mum van tijd verhelpen.

http://rattenbestrijden.com