Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Alles wat je moet weten over zuinig rijden auto’s

Alles wat je moet weten over zuinig rijden auto’s

Het is een onderwerp dat steeds terugkomt in het nieuws. Overal om ons heen zijn we met het milieu bezig. Zelf heb je er misschien ook al de noodzaak van ingezien. Echter hebben milieubewuste producten altijd een voordeel. Het is een investering dat goed is voor de portemonnee. Hetzelfde geldt voor auto’s en zuiniger rijden. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar je bespaard zelf ook geld. Hier lees je alles wat je moet weten over zuinig rijden.

 

Het brandstofverbruik verminderen

Zuinig rijden met auto’s heeft natuurlijk alles te maken met het brandstofverbruik. Dit verbruik stoot namelijk CO2 uit. Dit heeft een slechte impact op ons klimaat. Bovendien wordt brandstof steeds duurder. Daardoor is minder brandstof verbruiken ook bevorderlijk voor jouw portemonnee. Maar hoe zorg je nou dat je zuiniger autorijdt? Hierop kan je vooral invloed hebben met je rijgedrag. Brandstof besparen doe je bijvoorbeeld door snellers naar een hogere versnelling te schakelen tijdens het autorijden. Ook door minder hard te rijden en een constante snelheid met onder andere cruise control bespaar je brandstof en dus geld.

 

Andere tips rondom de auto

Er zijn ook andere manieren waarmee je brandstof kan besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke twee maanden je banden oppompt. Een correcte druk op de banden zorgt voor minder verbruik en meer rij comfort. Daarnaast kan je ervoor kiezen om niet de auto eerst op te warmen voordat je wegrijdt tijdens de koude dagen. Bovendien kan je ervoor kiezen op de ruiten te krabben. Ten slotte is het handig om het juiste formaat auto te rijden. Kleinere auto’s verbruiken tot wel 10% minder brandstof.

 

Een nieuwe auto aanschaffen

Wil je nog zuiniger rijden in jouw auto? Hiermee kan je ook rekening houden bij de aanschaf. Niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Wanneer je een tweedehandsauto wilt kopen, kies er dan één van na 2005. Deze vervuilen veel minder. Daarnaast kan je bij een nieuwe auto kijken naar de energielabel. Een elektrische auto is uiteraard de beste optie voor het klimaat. Hier betaal je ook minder wegenbelasting. Een zuinigere leaseauto nemen heeft ook voordelen. Het bedrag van bijtelling is dan lager. Al met al heeft zuiniger rijden met auto’s vele voordelen voor jou en de wereld om je heen.