Aeroxspecials
Image default
Vakantie

Avontuurlijk en een klein Curacao excursie boeken

Als je op vakantie gaat naar Curacao is een van de dingen die we kunnen aanraden een klein Curacao excursie. Een excursie naar klein Curacao kan heel erg leuk zijn, want het eiland is heerlijk om er een dag te besteden. Het eilandje heeft een rijke geschiedenis, een prachtig strand en een azuurblauwe zee.

Klein Curacao

Klein Curacao is een klein valk rotsachtig eilandje en ligt op zo’n twee uur varen van Curacao af. Klein Curacao wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht en is voor velen een van de leukste uitstapjes van het de vakantie. Op klein Curacao kan je heerlijk genieten van de zon, snorkelen in de azuurblauwe zee. De azuurblauwe zee zit vol met tropische vissen en zelf zeeschildpadden. Je kan ook het eiland verkennen en de iconische vuurtoren bezoeken. Hieronder meer erover.

De iconische vuurtoren van klein Curacao

Een van de eerste dingen die je ziet als je klein Curacao nadert is de iconische oude vuurtoren. Deze vuurtoren is gebouwd met als doel om voorbij komende schepen te waarschuwen voor het eilandje. De vuurtoren is tegenwoordig niet meer in gebruik, maar bij de bouw in 1850 is deze veel gebruikt. Vlak na de bouw van de vuurtoren heeft er een tsunami over het eilandje gewoed, waardoor de vuurtoren met de grond gelijk gemaakt is. Hierna hebben ze de vuurtoren nog twee keer opnieuw moeten bouwen. De vuurtoren heeft veel schepen gewaarschuwd, maar er zijn door de jaren heen nog een aantal schepen gestrand. Deze schepen liggen er nog steeds en die kan je bewonderen als je het eiland bezoekt.

Een Klein Curacao excursie

Er gaan dagelijks meerdere klein Curacao excursies waar mensen een heerlijke dagbesteding kunnen invullen op het kleine eilandje. Het is wel altijd aan te raden om een Klein Curacao Excursie te boeken voor je Curacao bezoekt. Dit omdat het eilandje een druk bezochte plek is. Als je dit pas doet als je op Curacao bent is de kans groot dat je geen plek meer krijgt.

https://curacao-trips.com/