Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

De kosten van een dubbele dakkapel

Wilt u de zolder in één keer flink uitbreiden of wilt u meer ruimte op twee verschillende verdiepingen? Dan is het interessant om de mogelijkheden en kosten van een dubbele dakkapel te onderzoeken. Deze is namelijk aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld een dakopbouw, nokverhoging of verlegde nog. Maar wat houdt deze dakkapel precies in?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een dubbele dakkapel plaatst u niet één maar twee dakkapellen op hetzelfde moment. Dat hoeven overigens niet twee dakkapellen met dezelfde afmetingen en vormen te zijn. U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een kleine en grote dakkapel. Door twee dakkapellen gelijktijdig te plaatsen geniet u van veel voordelen. Natuurlijk veel extra woonruimte en lichtinval, maar ook een flinke kostenbesparing. Goed voor uw portemonnee. Lees daarom meteen verder.

Wat kost een dubbele dakkapel ongeveer?

Twee dakkapellen gelijktijdig plaatsen betekent niet dat de kosten dubbel zo hoog zijn. Integendeel. Door op hetzelfde moment twee dakkapellen te plaatsen worden de kosten dubbele dakkapel namelijk aanzienlijk lager. Helemaal wanneer u kiest voor dakkapellen die van dezelfde materialen gemaakt worden en dezelfde afmetingen krijgen. De dakkapel kan dan in dezelfde productielijn gebouwd worden en dat is voor een dakkapellen specialist aanzienlijk goedkoper. Worden de dakkapellen prefab gebouwd en geplaatst? Dan bespaart u ook op de kosten voor de huur van een kraan. Al die kostenbesparingen resulteren in een lagere totaalprijs, maar wat kost zoiets?

De populairste dakkapel is de prefab dakkapel 3 meter breed van kunststof. Deze dakkapel kost gemiddeld 1400 euro per meter. De totaalprijs bij een lengte van 3 meter is dan gemiddeld 4200 euro. Laat u twee identieke dakkapellen plaatsen? Dan komen de totale kosten uit op ongeveer 7500 euro. Daar bovenop zal de dakkapellen specialist u een extra korting van ongeveer 250 euro geven voor de huur van de kraan. Door een dubbele dakkapel te plaatsen bespaart u dus al snel een slordige 1000 euro.

Bekijk alle mogelijkheden op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Bij het plaatsen van een dubbele dakkapel heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld twee dakkapellen boven elkaar plaatsen. De dakkapellen zijn dan verdeeld over twee verdiepingen. Dit gebeurt vaak aan de achterzijde van een woning. U kunt echter ook op een verdieping twee dakkapellen tegenover elkaar plaatsen. Hiermee maakt u bijvoorbeeld uw zolder aanzienlijk groter.

Op de website dakkapelplaatsenvergelijker.nl kunt u alle dakkapel soorten bekijken. Naast de dubbele dakkapel heeft u namelijk nog veel meer mogelijkheden die ook voor uw woning interessant zijn. Bovendien biedt de website gratis de mogelijkheid om de prijzen van dakkapel specialisten uit uw eigen regio te vergelijken. Daarmee bespaart u extra kosten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan op de onderstaande link.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl