Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

De verschillende soorten kachels in Apeldoorn

Vele verschillende soorten kachels in Apeldoorn

Wilt u weten welke kachels u kunt kopen in Apeldoorn of omgeving? Wij vertellen het u graag in dit blogartikel. Er zijn vele soorten kachels te vinden bij speciaalzaken en grote winkels in Apeldoorn en omstreken. Voordat u enkele winkels bezoekt, kunt u alvast bedenken op welke manier u warmte wilt produceren: op gas, elektriciteit, CV, hout of pellets. Als u het weet, maakt dit de zoektocht een stuk makkelijker.

De soorten kachels

We hebben al een voorschot gegeven, hieronder volgt een lijst met soorten kachels in Apeldoorn. Dit is nog maar een shortlist, er zijn nog meer kachels te verkrijgen.

  • Gaskachels
  • Pelletkachels
  • CV haarden
  • Elektrische haarden
  • Houtkachels
  • Gebruikte kachels
  • Tuinhaarden

We nemen een paar van deze kachels met u door:

Gaskachels

Een gaskachel is een kachel die logischerwijs op gas werkt. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. De gasprijzen zijn op het moment torenhoog, daarnaast wordt het gebruik van gas zoveel mogelijk afgeraden vanwege de schade aan het milieu bij de verbranding. Het voordeel is dat gaskachels mooi staan in de woonkamer. U kunt kiezen voor een vrijstaande gaskachel, hanghaard, inzethaard, gevelkachel en afvoerloze gaskachel.

Pelletkachels en houtkachels

Pelletkachels en houtkachels draaien allebei op hout, de een op houten pallets en de ander op gestookt hout. Men ging ervan uit dat kachels die op hout werken minder belastend zijn voor het milieu. Echter, door de enorme houtkap is het tegendeel juist waar. Kachels op hout zijn wel heel sfeer verhogend en u kunt alle kanten op bij het plaatsen.

Elektrische haarden

Elektrische haarden produceren dan wel geen echt vuur, ze verspreiden toch nog een aangename warmte. Kiezen voor een elektrische haard is een keuze voor het milieu. U kunt kiezen voor een hanghaard, vrijstaand of inbouw elektrische haard.

CV haarden

CV haarden zijn pas echt een duurzame manier om ruimtes te verwarmen. Een cv-haard is een ideale schakel in het systeem om uw huis duurzaam in te richten. Wanneer u kiest voor een bio ketel kunt u zowel hout als pellets verbranden.

https://www.kachelswk.nl/kachels-apeldoorn