Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

PSA voor cafe biker

Cafe biker is de verkeerde spelling voor wat eigenlijk een cafe racer is. Een biker is wat je gebruikt om in de wildernis te biken en te touren terwijl een cafe racer gemaakt is voor racen in de stad. Eentje waar je lekker aan kan sleutelen zelf. Is de cafe racer nieuw? Nee, want het komt vanuit het Britse rock en punk cultuur van de jaren zestig en zeventig. Ze waren hun sobere ouders zat en besloten zich te verzetten door met motors te racen. Ze kwamen met hun motors bijeen in cafes en dat is hoe de naam is ontstaan. Dus geen cafe biker maar een cafe racer. Knoop het goed in je oren. Of je krijgt je opa achter je aan met een stok en helm op terwijl the clash in de achtergrond speelt. Probeer je dat ene album voor te stellen waar de lead singer de gitaar kapot slaat.

caferacer onderdelen bmw k75 series

Café racers komen in heel veel soorten en maten omdat iedereen ze constant wilt customizen en pimpen. Dus voor iedere persoon ben je een specifiek model nodig. De caferacer onderdelen bmw k75 series zijn geweldig voor de mensen die een uitdaging willen. Aangezien deze serie uitkwam terwijl de concurrentie heel hoog was. De Japanse cafe racers waren bijvoorbeeld veel sneller toendertijd. Maar dat betekent ook dat het basis model van deze serie goedkoop te krijgen is en dat je een leuke motor hebt voor pimpen. Hou in gedachten dat de populaire onderdelen misschien niet altijd passen op deze minder goede motor. En koop niet eentje waar al aan gepimpt is wat dat is complete chaos bij deze serie. Tenzij je juist de uitdaging opzoekt.

Decibel is een killer

Motorfietsen zijn nou wel eenmaal luide voertuigen. Voor de rebelse jeugd uit de jaren zestig was dat helemaal de bedoeling. Vandaag de dag kunnen we wat meer ruimte voor elkaar hebben en hoeft het niet direct geluidsoverlast te zijn. Ja tenzij je de zoon van zo punk bent die zijn erfenis niet in de steek wilt laten. Maar zelfs jij wilt niet de politie achter je aan hebben zitten omdat de oren van mensen een pieptoon hebben nadat je er langs gereden hebt. Maar dat hoeft ook allemaal niet. Je kunt gewoon db killers kopen bij caferacewebshop of een andere webwinkel. Dan kun je genieten van je motor zonder dat je anderen tot last bent. Dat is toch mooi?

Het juiste merk kiezen

Er is een hele grote variatie aan merken om uit te kiezen als het om caferacers gaat. Nadat de eerste lading natuurlijk uit Engeland kwam gingen Duitsers, Italianen en Japanners ook hun eigen merk caferacer produceren: Yamaha, bmw, Norton en Ducati. Als je een merk kiest dan moet je verschillende dingen overwegen. De Japanse merken zijn hoge kwaliteit maar valt weinig aan te sleutelen terwijl de bmw caferacer merk geweldig is voor sleutelen, gedeeltelijk omdat sommige onderdelen niet goed genoeg waren. Ducati is visueel prachtig om te zien. Echter, is dat ook weer ironisch aangezien het bij caferacers erom draait dat de motoren zo simpel mogelijk zijn. Geen extra materiaal zoals de goeie ouwe het deden in de tijd van de Beatles.