Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Door het TENS apparaat te gebruiken kun je meer genieten tijdens de zwangerschap

Speciaal voor zwangere vrouwen en jonge moeders is de website mammatens .nl in het leven geroepen. Op de site staat veel interessante informatie over het TENS bevalling apparaat. Centraal staan Transcutane Elektrische NeuroStimulatie (TENS) en Electrical Muscle Stimulation (EMS). Beide technieken geven verlichting in geval van pijn en misselijkheid voor, tijdens en na de bevalling.

EMS wordt al jaren veelvuldig toegepast door sport- en revalidatieartsen. Stel je bent ongelukkig gevallen met je fiets of je hebt tijdens het hardlopen een vervelende blessure opgelopen. De beste remedie is rust houden. Het vervelende is wel dat je spiermassa snel slinkt. Door gebruik te maken van EMS, kun je spieren opwarmen en zonder inspanning sterk houden. Een vrij nieuwe, maar zeer effectieve toepassing van EMS zien we bij dames die na de geboorte van hun kind ervaren dat de bekkenbodemspieren niet meer zo goed werken.

De MammaTENS is een apparaatje dat stroomimpulsen geeft. Het kan veel verlichting geven tijdens de zwangerschapsperiode, als je geconfronteerd wordt met:

· misselijkheid;

· rugpijn;

· rusteloze benen;

· pijn van de eerste weeën.

Tijdens de bevalling kun je ook gebruik maken van de TENS, het is dan nuttig als pijnstillend hulpmiddel. Veel vrouwen hebben na de geboorte van hun dochter of zoon last van spierpijn en slappe spieren. Ook dan biedt de MammaTENS uitkomst. Je kunt er spieren mee trainen zodat ze sneller herstellen.

De TENS, een compact voorwerp ter grootte van een smartphone, is gemakkelijk te hanteren. Via elektroden op de huid worden zenuwgroepen geprikkeld. Dat prikkelen wordt door de meeste mensen ervaren als licht kietelend, prettig en ontspannend. Het apparaat en de stroomprikkels zijn veilig en ongevaarlijk. De sterkte en intensiteit kun je zelf bepalen. Door het aangename gevoel vermindert of verdwijnt de pijnprikkel die je eerder ervaarde. Een bijkomend effect is dat je -door het fijne gevoel- vanzelf endorfine gaat aanmaken. Inderdaad dat natuurlijke, pijn-onderdrukkende stofje waar we daadwerkelijk een stukje gelukkiger van worden!

https://www.mammatens.nl

Gerelateerde artikelen

WAAROM EEN GOEDE HOORTOESTEL KOPEN?

Wat mag je verwachten van een afspraak bij de Fysiotherapeut?

Belangrijkste voordelen van laser hair removal Amsterdam