Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Drink eens andere wijn: honingwijn!

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, ook op het gebied van drinken. En ook tussen de mensen die alcohol drinken, zien we behoorlijk wat verschillen. De één zweert bij zijn biertje, de ander houdt stevig vast aan whisky. Maar er zijn genoeg mensen die bijna altijd kiezen voor wijn. Daartussen vinden we steeds meer mensen die liefhebber zijn van een bijzonder soort wijn: honingwijn.

Van bijtjes naar wijn

Het blijft een bijzonder proces, van bloemetjes via bijtjes naar honing. Maar de volgende, en heerlijke stap, is dus die naar honingwijn, oftewel mede. Want honingwijn is een product dat ontstaat uit een mengsel van honing, water en gist, en vaak ook fruit. Aan honingwijn wordt vaak nog meer toegevoegd, om een bepaalde smaak te bereiken. Daardoor is er enorm veel keuze in soorten honingwijn. Voor elke wijnliefhebber is er een passende variant mede te vinden.

Droog of zoet?

Honingwijn is wellicht zelfs de perfecte drank voor mensen die wijn vaak te wrang, te krachtig of te sterk vinden. Want mede is wat zoeter, én wat zachter. Daarnaast zien we ook in honingwijn het onderscheid tussen droge en zoete wijn. Dat geeft wat houvast voor mensen die ook eens deze heerlijke alcoholische honingdrank willen proeven, maar iets hen daarvan weerhoudt.

Stoere wijn

Hoewel honingwijn wat milder is dan de meeste soorten andere wijn, wordt hij wel beschouwd als een stoere drank. Niet voor niets dronken de Vikingen al honingwijn, en dan het liefst uit een drinkhoorn. En natuurlijk zijn ook die drinkhoorns tegenwoordig te koop, in meerdere uitvoeringen zelfs. Gelukkig hoef je niet naar een speciaal festival om honingbier in te slaan. Nee, mede is gewoon te koop bij dit leuke, unieke bedrijfje dat honingbier aan de man brengt. Honingbier is té lekker en té bijzonder om niet eens te proberen.

https://heathenmead.nl/

Gerelateerde artikelen

Wel eens van de 12v led gehoord?

Kies ook voor lichtreclame van Benelux Sign Systems

Tegelhandel Rotterdam