Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Een automatische transmissie

Auto rijden zonder te schakelen

Een automatische transmissie of automatische versnellingsbak is er een die na het inschakelen van de versnelling niet meer geschakeld hoeft te worden. Het was het merk Oldsmobile die voor het eerst de automatische transmissie gebruikte. Dat was in het jaar 1939. In Amerika is deze vorm van schakelen als sinds de jaren 50 gebruikelijk. In de Verenigde Staten rijden ongeveer 90 % van alle bestuurders van auto’s met een automatische transmissie. Tegenwoordig zijn de auto’s met een automatische transmissie behoorlijk in opkomst.

Het gemak van een automatische transmissie

Wanneer u eenmaal gaat rijden in een auto met een automatische transmissie wilt u in principe niets anders meer. Het is gemakkelijk om te rijden, omdat u niet meer op het schakelen hoeft te letten. Alles gebeurt, wanneer u eenmaal rijdt, automatisch. Wanneer u een handbediende schakelbak heeft, moet u op de snelheid letten waarbij overgeschakeld moet worden. Dat hoeft u dus bij een auto met een automatische transmissie niet te doen.

De Variomatic

DAF introduceerde in 1958 het systeem Variomatic. Daardoor zijn de automaten in Nederland bekend geworden. Het is een systeem dat helemaal traploos werkt. Het werd door DAF als betaalbare mogelijkheid op de markt gebracht bij de DAF 600. Het werkt met een riem dat over variabele poelies loopt. Een poelie is een riem-of snaarschijf. Deze wordt gebruikt voor de aandrijving van voertuigen. De auto kan net zo hard vooruit als achteruit rijden.

De automaatbak revisie kosten

Wanneer de versnelling bij een auto niet goed werkt, is dat gevaarlijk tijdens het rijden. Wanneer u gebruik maakt van een auto met een automaat en werkt de versnelling van auto niet zoals het moet, dan moet u naar een specialist gaan. Een automaatbak revisie kosten zijn hoger, dan wanneer u gebruikt maakt van een handgeschakelde auto. Niet iedere monteur is in staat om de automatische transmissie in orde te maken.

Gerelateerde artikelen

Auto theorie-examen halen doet u zo!

De voordelen van het schoonmaakbedrijf Amersfoort

huisverkopen in omgeving Zwolle