Aeroxspecials
Image default
Toerisme

Reisverzekering vergelijken met vooraf bestaande medische aandoeningen (Congo Kinshasa en Zimbabwe)

U kunt nog steeds een reisverzekering afsluiten als u een reeds bestaande medische aandoening hebt, zoals kanker of diabetes. Het kan echter zijn dat u een gespecialiseerde polis nodig hebt, aangezien niet alle aanbieders dekking bieden voor reeds bestaande aandoeningen in een standaardpolis. Let goed op en vergeet niet uw reisverzekering te vergelijken.

Vooraf bestaande medische aandoeningen

Als u een reeds bestaande aandoening heeft, moet u dit aan de verzekeraar laten weten. Anders zullen ze u niet dekken. Als de aandoening verergert terwijl u weg bent, en u hebt het niet aangegeven, zullen ze u niet helpen met medische kosten of repatriëring.

Als de verzekeraar verwacht dat u tijdens uw reis behandeld moet worden, betekent dit dat u een groter risico loopt en eerder een claim zult indienen. Uw premie zal waarschijnlijk duurder zijn dan wanneer u zonder medische aandoening reist.

Uw reisverzekering dekt medische behandeling, repatriëring, annulering, verlies of diefstal van uw bagage of persoonlijke bezittingen. U moet aangeven of u, of iemand anders die onder uw polis valt, gediagnosticeerd of behandeld bent voor een aantal aandoeningen. Zwangerschap is geen medische aandoening.

Zoals gebruikelijk is bij reisverzekeringen in Nederland, moet u elke reeds bestaande medische aandoening aan uw verzekeraar melden, tenzij uw verzekeraar u specifiek heeft verteld dat u die aandoening niet hoeft te melden.

 

Reisverzekering Congo-DRC

Hoewel dit betekent dat u misschien meer moet betalen om een reisverzekering Congo-DRC te krijgen – hoewel niet alle reeds bestaande aandoeningen resulteren in een verhoging van de premie-, het is beter dan ziek worden tijdens uw reis (gerelateerd aan uw reeds bestaande medische aandoening) en geweigerd worden voor dekking.

Verzekeringsmaatschappijen bieden meestal gratis screenings voor duizenden medische aandoeningen en bieden een ruime dekking voor de kosten van repatriëring en medische zorg in het buitenland.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u gewond raakt of het slachtoffer wordt van een misdrijf als u uw activiteiten beperkt tot veiliger gebieden in het land, is het het beste om geen risico te nemen en een geschikte reisverzekering voor één of meerdere reizen af te sluiten voor uw vertrek.

 

Zimbabwe reisverzekering

Voordat u naar Zimbabwe vertrekt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste reisverzekering heeft. Maar waar moet u op letten voordat u een polis kiest:

 

  • De kosten van uw vakantie – Het kan zijn dat u uw vakantie moet annuleren, en hoewel dat erg teleurstellend is, is het goed om te weten dat u misschien uw geld terug kunt krijgen

  • Denk aan de activiteiten die u zou kunnen doen terwijl u weg bent

  • De kosten van uw bagage en kostbaarheden

  • Of u een reeds bestaande medische aandoening moet aangeven


Een reisverzekering Zimbabwe is essentieel voor uw reis.

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/