Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

een coach die je kan helpen bij je burn-out

Burn-out coach die je kan helpen bij je burn-out

Liberi heeft als missie om heel werkend Nederland zonder stress en zonder een burn-out aan het werk te houden of weer te krijgen. De manier waarop wij dit doen is zeer doeltreffend en effectief, namelijk door te wandelen met een burn-out coach in de natuur. Preventie is het sleutelwoord en veel voordeliger dan vanuit een burn-out situatie te herstellen. Ongezonde stress kan veel kapot maken het is daarom de hoogste tijd om te ontstressen.

Een burn-out coach in heel Nederland

Aangezien de wandelcoaches van Liberi in heel Nederland actief zijn, is er ook altijd een burn-out coach bij jou in de buurt. Wij hebben tientallen professionals tot onze beschikking voor bedrijven, ondernemers en werknemers. De coachingstrajecten zijn in heel Nederland te volgen en altijd op een unieke locatie in de natuur. Lichaamsbeweging heeft zoals uit wetenschappelijk onderzoek blijkt van zichzelf al een antidepressieve werking. Een natuurlijke omgeving heeft daarbij een extra positief effect. Wandelen met een burn-out coach stimuleert bovendien het creatief denken. De wandelingen zijn dan misschien binnen de gebaande paden, maar het denken vindt daarbuiten plaats.

De speciale methode van Liberi richt zich ondermeer op ontspanning om stress te bestrijden en een burn-out te voorkomen. In de praktijk is er sprake van wandelen in de natuur in combinatie met coaching die zich richt op ontwikkeling. Beweging zorgt voor de aanmaak van endorfine en serotonine. Deze lichaamseigen hormonen zorgen voor een blij en ontspannen gevoel. Hierdoor verminderen depressieve gevoelens. Je gezondheid krijgt er eveneens een boost van. De spieren en botten versterken. Er is bovendien een positieve invloed op je bloeddruk, bloedvaten, hart en cholesterol. Elke wandeling in de natuur met een wandelcoach is goed voor lichaam en geest. Denk ook maar eens aan je zintuigen. Je ruikt, ziet en voelt de natuur bij het aankomen en dat is telkens weer een aangename ervaring.

Hoe herken ik een burn-out?

Een burn-out is te herkennen aan een combinatie van symptomen, zoals uitputting, cynisme en een laag zelfbeeld. Herken jijzelf bijvoorbeeld in een symptoom als extreem vermoeid zijn? Ben je misschien cynisch in je houding naar je werk en begin je afstand te nemen? Wellicht neem je onbewust afstand van je collega’s of heb je een laag zelfbeeld? Dan is het nu de hoogste tijd om hulp in te schakelen en met een burn-out coach op pad te gaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer burn-out symptomen die al dan niet onder de oppervlakte kunnen liggen. Het is in principe een fysiologische aandoening, waarbij je lichaam en je geest helemaal uitgeput kunnen zijn. Je zult dan ook merken dat je met veel moeite weinig of helemaal geen prestaties meer kunt leveren.

Stress bestrijden met een burn-out coach

Heb je last van stress of zit je tegen een burn-out aan? Samen met je burn-out coach ga je al wandelend in de natuur de stress te lijf. Zelfs tijdens de eerste wandeling is het al mogelijk dat je enige vorm van opluchting ervaart. Dat komt ook omdat het letterlijk de eerste stap is op weg jezelf te bevrijden van stress. De burn-out coach van Liberi zal inzichten en tips met je delen tijdens de wandeling. Alle wandelcoaches van Liberi werken op basis van het Fasenplan.

Ieder mens is echter uniek net als jij. Daarom is elk traject ook uniek, terwijl we de relevante onderwerpen uit het Fasenplan erin betrekken. Bovendien hebben onze wandelcoaches een ruime ervaring en zijn zij in deze methode getraind en geschoold. Er is sprake van een evenwichtige opbouw. Het Fasenplan voorziet eveneens in het beperken van de kans op een mogelijke terugval. Jouw persoonlijke hulpvraag vormt voor ons altijd het uitgangspunt.

Test je stress en neem contact op

Wil je graag weten in welke mate jij met stress te maken hebt? Doe dan de online stresstest. Of neem meteen contact op met Liberi om een afspraak te maken met een burn-out coach. Of bel ons meteen: 085-5363606