Aeroxspecials
Image default
Entertainment

Wanneer wordt een ballonvaart afgelast?

Bij C-Air ballonvaart is veiligheid één van onze grootste prioriteiten. Wij plannen steeds in samenspraak met onze passagiers een datum in voor een vaart met een hete luchtballon. Of de ballonvaart dan die dag ook effectief kan doorgaan, hangt af van verschillende factoren. Een ballon is niet stuurbaar, waardoor ook de windrichting en windsnelheid van die dag belangrijk zijn voor het bepalen van de exacte opstijgplaats.

In sommige gebieden mogen wij namelijk niet vliegen. Wij willen onze passagiers steeds een kwaliteitsvolle vlucht kunnen aanbieden van minimaal één uur. Alsook de zichtbaarheid blijft een belangrijke factor om te bepalen dat wij een kwaliteitsvolle vlucht kunnen aanbieden.

Factoren waarom het ballonvaren wordt afgelast:

Er zijn verschillende factoren waarom we niet kunnen ballonvaren. Hieronder vindt je alvast de opsomming dan hetgeen een ballonvlucht in negatieve zin kan beïnvloeden.

Teveel wind

Als er teveel wind is, zullen wij de ballonvlucht annuleren. Er zijn vastgestelde limieten waarbij wij niet zullen varen als de limieten worden overschreden. Bij teveel wind is het moeilijk om aan de grond op te stijgen met een ballon. Ook wanneer er teveel wind is bij de landing, is dit niet aangeraden. De dag van de ballonvaart bekijken wij de weersomstandigheden in de namiddag. Indien het twijfelachtig is, zullen wij ook de ballonvaart annuleren. De veiligheid gaat boven alles.

Onweer

Wordt de ballonvlucht steeds geannuleerd bij onweer? De luchtballon kan naar het onweer worden gezogen. Voor de veiligheid van onze passagiers, gaan wij nooit vliegen wanneer er onweer wordt voorspeld.

Regen tijdens ballonvaren

Bij regen zullen wij de luchtballon aan de grond laten. Op zich is regen tijdens het ballonvaren niet gevaarlijk. Een kleine hoeveelheid regen zal de veiligheid van de ballonvaart niet beïnvloeden. Ook voor onze passagiers is een ballonvaart in de regen niet altijd aangenaam. Wij willen graag een kwaliteitsvolle ballonvaart garanderen, waardoor wij vaak om deze reden de ballonvaart annuleren.. Anderzijds is regen ook niet ideaal voor de stof van onze hete luchtballon.

Zichtbaarheid tijdens een ballonvlucht

Als er zeer lage bewolking wordt voorspeld, kunnen wij niet ballonvaren. Enerzijds kan de ballonvaarder niet zien waar hij/zij moet landen, anderzijds kunnen ook de passagiers niet optimaal genieten van de ballonvlucht door de slechte zichtbaarheid.

Wij zullen steeds met onze passagiers de dag van het ballonvaren contact opnemen om de weersomstandigheden uitgebreid te bespreken. Indien de vlucht niet kan doorgaan, plannen wij onmiddellijk een nieuwe ballonvaart in.

https://www.cair-ballonvaart.be